Hayden i Rossi razočarani nastupom

Nakon razočaravajućeg ishoda kvalifikacija, Ducatijevi vozači okrenuli su se utrci. Nicky Hayden startati će sa sedmog, a Valentino Rossi s desetog mjesta na gridu.

Bivši svjetski prvak Nicky Hayden razočaran je sedmim mjestom na gridu nakon što u samom finištu kvalifikacija nije uspio odvoziti čisti krug.

“Znam da je gužva na stazi poznata isprika, no danas sam stvarno imao problema sa sporijim vozačima i mislim da smo mogli ostvariti bolji rezultat,” rekao je Ducatijev vozač.

“Staza je na početku treninga bila prilično mokra i na nekim je mjestima bilo dosta stajaće vode. U tim je uvjetima bilo jako teško voziti , pa smo se odlučili vratiti u boks i čekati bolje uvjete.”

“Čini se da imamo problema sa nedostatkom gripa u dugim zavojima, iako su razine trakcije u redu. Kako se trening bližio kraju, izgledali smo sve bolje, no na kraju nismo iskoristili priliku u posljednja dva kruga.”

“Nisam zadovoljan sedmim mjestom na gridu, no sutra ću dati sve od sebe.”

Valentino Rossi nije najbolje iskoristio kišne uvjete koje je ove sezone često isticao kao prednost, te će sutra u utrku krenuti sa devetog startnog mjesta.

“Očekivali smo više od ovih kvalifikacija s obzirom da smo prilično konkurentni u kišnim uvjetima, no nažalost, pogriješio sam kod odabira postavki za stražnji kraj motocikla.”

“Na stazi je bilo dosta vode koja nam je stvarala velike probleme u drugom i trećem sektoru. Nažalost, to nas je stajalo nekoliko tisućinki, iako smo bili prilično brzi u prvom i posljednjem dijelu staze.”

“Pozitivno je što smo uz pomoć telemetrijskih podataka otkrili uzrok problema, tako da očekujemo puno konkurentniju formu u utrci, posebice u slučaju kiše.”

Related Posts