Kobayashi i Perez frustrirani nedostatkom brzine u Sauberu

Sauberovi Kamui Kobayashi i Sergio Perez izjavili su kako je njihov bolid danas jednostavno bio prespor. Japanac je uspio doći do 14., dok je Meksikanac kvalifikacije završio tek na 17. poziciji.

Nakon što su u Japanu izgledali jako dobro zbog novih nadogradnji, čini se da ćemo u Yeongamu gledati neku sasvim drugu priču.

“Mučimo se jako na ovoj stazi. Četrnaesto mjesto očito nije ono čemu smo se nadali. Štoviše, bili smo jako daleko od konkurencije. Osnovni problem je nedostatak gripa. Moj krug u Q2 je bio u redu, ne mogu se žaliti zbog prometa ili zbog neke pogreške. To je bilo najbolje što sam mogao danas,” komentirao je Kobayashi.

Perez je svoj loš rezultat objasnio kombinacijom problema:

“Ovo su za mene jako loše kvalifikacije. Prvi put sam na ovoj stazi, a dva treninga smo odradili po kiši. Nisam sretan balansom ni setupom bolida. Nisam se osjećao pouzdano. Sada imam lošu poziciju za start i mislim da bi trebali ići na nekakvu agresivniju strategiju.”

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
avalon

alonso…nije perez ferarriev vozač..on je samo polaznik ferarrieve akademije 😉

alonso

ma treba ferari ovog pereza stavit umjesto masse zadnju utrku jer ipak je perez ferarijev vozac a masa je od one godine kad je od hamiltonu na samom kraju izgbubio naslov prvaka totalno izvan forme

Related Posts