Sauber zadržao kompletnu vozačku postavu za 2012.

Sauber F1 tim danas je službeno potvrdio kako će za iduću sezonu zadržati sve svoje vozače – Kamuija Kobayashija, Sergija Pereza i test vozača Estebana Gutierreza.

“Vrlo smo zadovoljni sa svojim vozačima,” rekao je upravitelj momčadi, Peter Sauber. “Kamui je ove godine iznimno narastao u svojoj ulozi. Iako mu je ovo tek druga potpuna sezona u Formuli 1, već sada preuzima odgovornosti koje inače pripadaju iskusnijem vozaču u momčadi. S njim smo vrlo zadovoljni na sportskoj i osobnoj razini. Imali smo ugovornu klauzulu da ga zadržimo u 2012. i nije bilo nikakve sumnje da je nećemo iskoristiti.”

“Sergio je ostvario više no što se može očekivati od novaka,” dodao je Sauber. “Već od prve utrke je dokazao da je sposoban voziti ne samo brzo, već i konzistentno. Nakon nesreće u Monaku, također pokazao je da se može nositi s teškim situacijama. S Perezom smo otpočetka imali potpisan ugovor nakon 2011., što je s novakom uvijek rizično, ali očito je kako nam se to isplatilo.”

7 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
HONDA

Kobayashi je vatra živa na stazi i zbilja bi ga bilo dobro vidit u jednoj od top tri momčadi. Frajer je prototip japanske filozofije. Bez puno priče i udri po gasu!!!

Hardcore F1 fan

Mislim da je Kamui zaslužio mjesto u nekoj boljoj momčadi od Saubera.
Međutim kako su mjesta u Top 3 momčadi zauzeta njegov ostanak u Sauberu je i bio za očekivati.

ivan

gjedaj samo sljedece sezone ce massa bit odmu uz alonsa

Davor

Svima je jasno da Ferrari treba zamijeniti Massu…da todtov sin nije menadžer massi vjerujem da bi vec ove sezone vozio u lotusu s kojim se špekulira za 2012.Nek se ne uvrijede Massini navijači ali on više neće konkurirati za sam vrh,vidjet će te vrijeme će to pokazat !

Italia

Momci su predodređeni za Ferrari!

kimi-fan

dobri mladi vozaci Kobayashi i Perez svaka cast

miki

Kobayashi je dobar super se bori i trebalo bi mu dati priliku u boljoj momčadi

Related Posts