Rosberg i Schumacher komentiraju VN Velike Britanije

Iako su i Nico Rosberg i Michael Schumacher uspjeli doći do bodova na Silverstoneu, dva vozača Mercedesa imaju različite dojmove nakon utrke.

Rosberg je vozio na strategiji dva zaustavljanja u boksu i kroz cilj prošao šesti.

“Prilično sam zadovoljan rezultatom utrke. Najprije, u kvalifikacijama smo imali brzinu da budemo u top 5, a u utrci smo imali jako dobru strategiju. Moj start nije bio tako dobar pa sam na kraju morao biti zadovoljan šestim mjestom. Kroz par dana ćemo analizirati cijeli vikend i, nadam se, još poboljšati automobil za nadolazeću VN Njemačke,” izjavio je Rosberg.

Michael Schumacher, za razliku od svog mlađeg timskog kolege, imao je vrlo uzbudljivu utrku. Nakon odličnog starta (nadoknadio je 4 pozicije!) izazvao je sudar s Kamuijem Kobayashijem, pa je bio prisiljen ići u boks po novo prednje krilo. Ubrzo nakon toga, suci su mu udijelili kaznu, pa je morao na još jedno prisilno zaustavljanje. Ipak, unatoč svemu – Michael je završio utrku na devetom mjestu.

“Naravno da nisam sretan današnjim rezultatima. Mislim da sam mogao doći do četvrte ili pete pozicije, sudeći po brzini koju sam imao u automobilu. Zahvaljujem svima u Brackleyu i Brixworthu zbog toga, učinili su izvanredan posao. Žao mi je da im na ovoj domaćoj utrci nisam mogao osvojiti više bodova, i to je potpuno moja krivica.”

Michael je komentirao i sudar s Kobayashijem:

“Približavao sam se zavoju s otvorenim stražnjim krilom i napravio krivu procjenu. Bilo je prekasno za pravilan ulazak u zavoj i tako se dogodio sudar. Slažem se da sam zaslužio kaznu, ali mi nije jasno zašto sam dobio 10 sekundi zaustavljanja u boksu umjesto samog prolaska kroz boks, mislim da je to bilo prestrogo,” zaključio je Schumacher.

Related Posts