Kobayashi vjeruje da će Sauber opet biti bitan faktor

Kamui Kobayashi ove godine će prvi put izići na Nurburgring u bolidu Formule 1. Očekuje da će njegova momčad biti bitan faktor u utrci, obzirom da se radi o kombinaciji brzih zavoja, slično kao na Silverstoneu gdje je njegov timski kolega, Sergio Perez, završio na sedmom mjestu.

“Nemam puno iskustva na Nurburgringu, obzirom da sam tamo vozio samo jednom – 2009. u seriji GP2. Sijećam se da je konfiguracija nezgodna, a sama staza ima vrlo očite uspone i padove. Ipak, očekujem da će naša momčad tamo biti jako dobra, kao i na Silverstoneu. Znamo da smo jako dobri u brzim zavojima jaki, pa bi mogli i tu imati dobre performanse. Jedva čekam izići na stazu,” komentirao je Kobayashi.

Sergio Perez napomenuo je da očekuje dobru utrku u Njemačkoj, i da mora dati sve od sebe da nadoknadi bodove koje je ispustio propustivši dvije utrke u dosadašnjem tijeku sezone.

“Nakon vikenda u Silverstoneu, selimo se na još jednu povijesnu stazu i u još jednu državu gdje sam živio. Za mene je ovo vrlo važan vikend, obzirom da sam u dosadašnjem tijeku prvenstva propustio čak dvije utrke, sada moram naporno raditi da sve nadoknadim. Ovaj mjesec voze se tri utrke, nakon čega slijedi duga ljetna pauza pa bih htio do tada postići što je moguće više bodova. Nurburgring je nevjerojatna staza. Šikana u zadnjem sektoru je jedan od mojih najdražih zavoja u kalendaru. Nadam se da će konfiguracija staze odgovarati našem automobilu i da je ispred nas dobra utrka,” izjavio je Perez.

Related Posts