SLUŽBENO: Sebastian Vettel napušta Ferrari na kraju sezone!

Nakon što se tjednima nagađalo kakva će biti sudbina četverostrukog prvaka svijeta i hoće li on potpisati novi ugovor s Ferrarijem, danas je stigla službena potvrda kako se to neće dogoditi. Sebastian Vettel napustit će momčad iz Maranella po isteku ugovora na kraju 2020.

Nakon šest sezona provedenih za volanom crvenog bolida, Sebastian Vettel napustit će Ferrari. Nakon osvajanja četiri naslova prvaka svijeta s Red Bullom, Nijemac je u Maranello stigao 2015. godine, a ova sezona, kad napokon krene, bit će mu šesta po redu u talijanskoj momčadi. I posljednja.

Ranije ove godine Mattia Binotto, šef Ferrarijeve momčadi, izjavio je kako su razgovori sa Sebastianom o novom ugovoru u tijeku i prema mnogim izjavama dalo se naslutiti da bi Nijemac mogao ostati u Ferrariju. No, posljednjih se dana moglo pronaći informacije iz neprovjerenih izvora da je talijanska momčad Vettelu ponudila jednogodišnji ugovor sa znatno manjom plaćom od one koju je imao do sada.

“Moja suradnja s Ferrarijem završit će na kraju 2020. Kako bi se postigli najbolji mogući rezultat u ovom sportu, ključno je da svi uključeni funkcioniraju u savršenoj harmoniji.”

“Momčad i ja shvatili smo da više nema zajedničkog interesa za nastavkom suradnje nakon ove sezone. Financijska pitanja nisu igrala ulogu u donošenju ove zajedničke odluke. To nije način na koji ja razmišljam pri donošenju nekih odluka i nikad neće biti”, izjavio je Nijemac.

Uzme li se u obzir činjenica da je Ferrari vezao Charlesa Leclerca dugogodišnjim ugovorom, i Vettelu i javnosti očito je postalo jasno da bi Nijemac mogao postati “broj dva” u momčadi. Takav status očito nije želio prihvatiti i pregovori o novom ugovoru su prekinuti.

Navodno postoji interes drugih momčadi za Vettelovim uslugama, a kad je Ferrari u pitanju, sad se aktiviraju one priče o Vettelovom nasljedniku. Ranije su tri vozača bila listi potencijalnih zamjenika – Daniel Ricciardo, Carlos Sainz i Antonio Giovinazzi. U svakom slučaju, Vettelov će odlazak iz Ferrarija uzburkati događanja na vozačkoj tržnici.

O svojim planovima nakon ove sezone Vettel se nije izjasnio. Tek je poručio da mu je primarni cilj završiti dugački period u Ferrariju i pritom se nada da će s momčadi dijeliti još neke predivne trenutke. I zahvalio se navijačima.

“Scuderia Ferrari zauzima posebno mjesto u Formuli 1 i nadam se da će ostvariti uspjehe koje zaslužuje. Konačno, želim zahvaliti cijeloj Ferrarijevoj obitelji i iznad svega Tifosima diljem svijeta, za svu podršku koju su mi pružili tijekom godina”, poručio je Vettel.

Vettelov boravak u Ferrariju neće ostati upisan zlatnim slovima u povijesnim knjigama. Ono zbog čega je došao, a to je osvajanje titule, nije ostvario. Dvaput je Prvenstvo završavao kao drugi, 2017. i 2018., ukupno je ostvario 14 pobjeda s Propetim konjićem, ali prošla godina bila mu je prilično slaba i zasjenio ga je novak u momčadi, Charles Leclerc.

Na temu Vettelovog odlaska Mattia Binotto rekao je sljedeće:

“Ovo je odluka donesena zajednički između nas i Sebastiana. Obje strane smatraju da je tako najbolje. Nije to bila lagana odluka, uzmemo li u obzir vrijednost Sebastiana kao vozača i kao osobe. Nije bilo posebnog razloga koji je doveo do ove odluke, osim zajedničke vjere da je došlo vrijeme za rastanak, kako bismo ostvarili željene ciljeve.”

“Sebastian je postao dio Ferrarijeve povijesti, s 14 pobjeda treći je najuspješniji vozač momčadi, a ujedno je i vozač koji je osvojio najviše bodova za nas.”

“U ime svih članova Ferrarija, želim Sebastianu zahvaliti na njegovom izvrsnom profesionalizmu i ljudskim kvalitetama koje je pokazao tijekom pet godina. Nismo još uspjeli osvojiti naslov svjetskog prvaka zajedno, što bi njemu bio peti, ali vjerujemo da se još uvijek može svašta dogoditi u ovoj neobičnoj sezoni 2020.”

42 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
willyz

Grazie Seb, je…moglo je i bolje ali takav je sport.

Mike-ferrari

Pozdrav Seb
I hvala na svim bodovima, pobjedama ,podijima …..

mika.KA

sainz u ferrari, seb u mcleren. tako ce bit.
a mcleren od sljedece sezone na mercedesovim motorima.
hmm.. moglo bi bit zanimljivo

mody

to je bilo za očlekivati 5 godina nije odvojio nista i leclerc ga razvalio lani, nije mogao nista. 2018 je mogao puno sam je kriv

Letecibalkanac

Realno je ovo bilo i ocekivano. Bez obzira na sve, on u Ferrariju nije ostvario ono sto se od njega ocekivalo. Mora se isto tako priznati da nije sve ni do njega bilo kako se najcesce predstavljalo. Vjerovatno bi njega vise cijenili da je kudio i plakao na tim kao Alonso na Mclaren. U svakom slucaju ima dosta i njegove krivice, sto zbog gresaka i nestrpljivosti, sto zbog toga sto je presutio neke stvari posebno 2018. kada je malo bilo do njega, a mnogo vise do menadzmenta (mislim na sam bolid u drugom dijelu sezone). Vrijeme ce pokazati da li… Read more »

TORPEDO

Nije opravdao očekivanja i ide van,kratko i jasno…nema tu filozofije…
Ricciardo unutra i to je to…

F1 fan

Čitam komentare na službenoj f1 stranici na fejsu i instagramu, Koji su totalna suprotnost stranci imaju totalno suprotno mišljenje od ovih dolje redom west 44, r.u.m. , madgalico… ali nije ni čudno oni su samo mrzitelji vettela pa ne mogu biti objektivni i realni

LHx6

A što je u suprotnosti možeš podijeliti s nama?

F1 fan

Odi si pa pročitaj po društvenim mrežama. Također i na yt

LHx6

Šta nemoš napisat barem jednu tezu.

Kako komentiraš da mu Ferrari nije htio ponuditi ugovor vozača broj 1, zatim niti novac koji je imao, niti dvije godine ugovor. Nego 1 godina i 4x manja plača.

Kako ti to komentiraš?

Ja to komentiram tako da Vettel Ferrariju vrijedi puno manje nego njegovim navijačima na portalu.

F1 fan

Ja bi treba sad HRPU komentara copy paste tu radi debila koji je ograničen na ovaj portal pa ne čita ništa drugo? Kažem ti f1 sluzbena stranica objava na breaking čitaj si instagramu fejsu pa nam onda kopiraj te teze tu sa svi vidimo može tako?

LHx6

Znači znaš pročitat i ne znaš stvoriti mišljenje koje bi ovdje dao. Znao bi samo copy/paste tuđe, ali ti se ne da.

Postavio sam ti pitanje, nije teško. Možeš komentirati?

Kako komentiraš da mu Ferrari nije htio ponuditi ugovor vozača broj 1, zatim niti novac koji je imao, niti dvije godine ugovor. Nego 1 godina i 4x manja plača.

r.u.m.

Ja sam mrzitelj Vetela jer sam napisao da je radio punp pogrešaka u Ferrariju i puno više od Alonsa. Ne ja ne mrzim , već ti mrziš Alonsa pa te svaki komentar boli na usporedbu da je Alonso bolji od Vetela. Pa ako se pozivaš na neke službene verzije onda izvuci statistiku tko je koliko sudara i grešaka radio u nekompetetivnom Ferrariju Alonso ili Vettel. Sudara,slomljenih krila,izvrtanja itd. … A Vetel je imao Ferrari koji je bio uvijek drugi dok je Alonso imao ispred sebe ne samo RBR več i Mclaren 2010/11/12 a 13 i Mercedes i Lotus 2012/2013 obično… Read more »

west 44

Vettel torpediran iz Ferrarija a Vetma završio na respiratoru ha,ha,ha!!!

r.u.m.

Da

LHx6

Ahahah Vetma izgradio portal na Vettelu

Pratiteljcro

Bome i desmo ce imati koji dan plakanja u krevetu u fetalnom polozaju haha

Pratiteljcro

edit: vetElnom xD ….Adio sJebastiane nisi se bas pokazao u ferariju

mody

vetma ce sada navijati za mercdes

madgalico

Cim je dosao Lec u Ferrari znalo se da su Vettelu odbrojani dani..ali svaka cast Vettelu kako je izlevatio Ferrari sve te godine kao pirueta master class 4struki prvak. Hehe

r.u.m.

skoro da si i upravo,Vettel nas je svih izlevato u RBR ja neznam kako mu je Adrian posložio taj bolid ali bogami mu ga je dobro složio po svim njegovim parametrima jer očito je da nije kalibar drugih prvaka kao što su Ham,Šum,ALoSenna, kada se ne može prilagoditi drugom bolidu.

mody

mislim da ce lewis uferari a vettel u mercdes oni su njegovi ne bi se čudio da i botas dobije pedalu idovedu alonsa 2021 on ivetel u mercesesu vidjet cemo,,,to je bilo za očekivati 5 godina nije osvojio titulu dosao mladi vozac koji je imao vise boidova ito je bilo za očekivati,, tak se desilo i alonsu u 4 godine nije bio prvak,,

LHx6

Idemo Lewis sad il nikad u Ferrari 🙂

LHx6

Dobio je nogom u guzicu, ali s papučom na Pikachua.

Gospodine direktore ne dajemo vam otkaz nego otvorilo se mjesto čistaćice za 4x manju plaću.

Ne prihvaćam, odlazim.

Zahvaljujemo se direktoru na dosadašnjem radu i poštujemo njegovu odluku da napusti kompaniju.

r.u.m.

Bilo bi super za F1 kada bi Vettel stao uz Hamiltona u Mercedes e to bi bilo EPIC pa da vidimo tko je jači

r.u.m.

Kako bi volio vidjeti Alonsa u Ferrariu kao veliki njegov fan volio bi da se ako ništa dostojno oprosti od FORMULE 1 u crvenom bolidu pa neka ga ako treba mladi lav Leclerc i pobijedi ali vidjeti ga opet na postolju na gridu još barem jednu sezonu to bi mi bilo neprocjenjivo. Samo da stane na postolje ako treba i drugi samo da se umirovi kako je i zaslužio kao pravi istinski rejser sve je dao za utrkivanje koliko god ga neki mrzili ali ako sagledarte njegovu karijeru on je sve dao i da zadnji atom za UTRKU pa neka… Read more »

Deyo

Jedino razumio F1 kada je imao auto par sekundi brzi od bilo koga. Cim je bio pod pritiskom, pravio greske. Zato Schumachear i jeste mnogo veci od njega i od onog Britanskog Isusa. I pod pritiskom, i kada je islo lose, gurao je, a ne cmizdrio preko radio veze ili u medijima. Nadam se da ce dovesti nekoga ko ce biti sa momcadi i u dobru i u zlu, i raditi naporno u konstruisanju pobjednickog auta.

klepesina

mislis da schumi nije pizdio pizdio je itekako samo se tada to nije bas prenosilo takodjer svi znamo kako je otimao titule drugima i na kakve je nacine dolazio do njih a takodjer je imao i vrllo dominantan bolid pa kad jos dodamo uz to i gume koje su samo na ferariju radile + barischela vodonosu dobijes taj rezultat koji sad ima…

klepesina

da je bio odlican bio je to stoji

Panzer

Kako sad to pa nije li insajder Desmosedici jucer tvrdio da ovaj sigurno ostaje,ha,ha,ha,ha!

LHx6

Hehehe

west 44

Nije mu još stigao javit onaj njegov fiktivni novinar Paolo Secundo!!! Vjerovatno zaspo jutros ha,ha,ha!!!

LHx6

Hehehe, niti 12 sati prije ove objave Desmo je tvrdio kako je Vettel siguran jer tko ne bi želio 4x prvaka, a lova nije problem jer za Ferrari se vozi radi duše.

Kakav dan, kako ste nas spamali sa Vettelom to nisu istine.

Najgore je što se ni na godine ne mogu vaditi jer je Ham stariji, ahhaha.

Desmosedici

Secundo ne uznači ništa..kao ni ti..Secondo u prijevodu znači Drugi..Znaš li da i u Hrvatskoj ima dosta ljudi sa prezimenom Secondo?..vjerojatno vuču talijanske korijene.

west 44

Da postoje ali nisu fiktivni kao taj tvoj Secondo!!!

Desmosedici

Eto ga vama u englesku..engleski panzeru..ne znaš ni što ti tjera gusjenice dok ti nisam kazao.

LHx6

Ahahahah nemaš pojma.

Kakav si loš poznavatelj F1.

Desmosedici

Moram priznati da me je ovo pomalo zateklo..računao sam da će ostati..znam da mu je ponuđen i drugi ugovor gdje je bio posve izjednačen sa Leclercom..samo se čekao njegov odgovor..vjerojatno misli da vrijedi više i vjerojatno misli da će pronaći nešto bolje za sebe..to bi jedino bilo logično..još će odvozit ovu krnju sezonu za Ferrari i volio bih da bude uspješan..i sve najbolje mu želim iza toga..žao mi je jer bi Ferrari imao najbolji vozački tandem na gridu..ja navijam za Ferrari a ne za vozače..essere Ferrari..to je svetinja. Ti sad navijaš za LH..što ćemo kad ode u penziju?..pronaći ćeš novog… Read more »

west 44

Kad jedan takav insajder tvog kalibra nema točne informacije šta onda očekivat od običnih smrtnika koji se bave s F1!!!

Desmosedici

Nitko nije imao sigurnu informaciju..svi su nagađali..zapravo, čekali Sebov odgovor..to ti je to.. da previše ne likuješ i ne pametuješ.

Pratiteljcro

“ja navijam za Ferrari a ne za vozače”
NE, ti navijas za ferari i za vetela

Desmosedici

Ne..samo za Ferrari..Seb će mi ostati u dragoj uspomeni zato što je bio vozač Ferrarija..na kraju ipak treći najuspješniji Ferrarijev vozač iako nije osvojio naslov Svjetskog prvaka..još ima i šansu da bude i drugi, da prestigne i Niki Laudu koji ima pobjedu više.

Related Posts