Briatore: Leclerc je brži od Vettela, spreman je za osvajanje naslova

Charles Leclerc je svojim nastupima u Ferrariju privukao pažnju mnogih. Među njima je i Flavio Briatore koji tvrdi kako je Leclerc sad brži od Vettela te kako je spreman za osvajanje naslova prvaka. Leclerc je trenutno treći u poretku vozača s devet bodova više od momčadskog kolege Vettela, no nakon Japana je i matematički ispao iz borbe za naslov. Jedini kandidati za naslov prvaka su dva vozača Mercedesa.

Unatoč svemu tome, Leclerc je oduševio Briatore u tolikoj mjeri da smatra kako je Vettel sad vozač broj 2 u Ferrariju te kako je Leclerc glavni Ferrarijev adut za titulu.

“Leclerc je brži od Vettela. Spreman je za osvajanje naslova, jednostavno mu je to suđeno. Da sam ja šef momčadi njega bi izabrao za prvog vozača. Talentiran je, agresivan, i iz svakog bolida može izvući toliku brzinu da bolid izgleda kao moćan stroj.”

“Svi kao odrađuju ‘domaću zadaću’ kako bi se što bolje pripremili kao momčad, a nisu napravili osnovnu stvar: postavili pravog vozača na čelo i naći savršenog drugog vozača koji će pratiti prvog. Leclerc je pravi materijal za prvaka, a s Vettelom ne mogu osvojiti naslov, on jedino može biti dobar drugi vozač,” rekao je Briatore.

11 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
svakako

Briatorea bi trebalo staviti na čelo Ferrarija da napravi reda malo i vrati naslove u tu momčad.

Desmosedici

Briastore i muljatori njegova kalibra ovakvim izjavama mogu samo napravit nered u Ferrariju..kao Nicolas Todt i društvo..Treba pustiti Mattiu da na miru vodi momčad..on zna najbolje što treba..Mali je svakako odličan ali i Seb je odličan..nije problem nego sreća..slatke brige kad imaš ovakva dva vozača..samo Šef mora biti pravi Šef i tako vući konce..na početku sezone treba obojici dati jednaku šansu..drugi dio sezone, zavisno od rezultata, odredit koga će se gurat kao prvog vozača..to sve ovisi o poziciji u prvenstvu.

svakako

Briatore kakav god da je sposobniji je od svih ljudi koji su vodili Ferrari zadnjih 10 godina.

Desmosedici

Zbog tih “sposobnosti” je protjeran iz F1.

LUTHER

Iskreno, nije briatore baš daleko od istine, ali, i max je materijal za prvaka realno.. sad je stvar momčadi da složi bolid kak treba… međutim, četverostrukog prvaka podrediti klincu? neće ići, a ako vettel i ode, tko će doći? ako dođe iskusan vozač, koji zna pobjeđivati, taj sigurno neće pristati biti drugi vozač, a ferrari si ne može dopustiti da dovede još jednog mladog vozača uz Leclerca,

klepesina

AKO VETEL ODE ETO LUJE U FERARI A NAJBOLJI SIGURNO NECE BIT BROJ 2 LEC CE SE MOZDA JOS NACEKAT DO TITULE

Desmosedici

Seb je pod ugovorom, Lujo također..to što ti pričaš jedino je moguće ako svi pristanu na razmjenu..znači, Seb u Mercedes a Lujo u Ferrari..čisto sumnjam da se to sve može posložit i dogovorit.

klepesina

1-2 godine brale kad lujo pokupi sto moze pokupit s mercom a i sam znas da su ugovori 0 to se raskida na obostrano zadovoljstvo za 1 min,seb ti mecke gledat nece u mecu stize nova mlada postava russel? -verstapen-100%

robif

Briatore i Mamic da skupa sloze momcad,samo bog bi znao gdje je kraj,a ni on mozda….

Desmosedici

Ovaj ne smije u F1 a ovaj ne smije u HNL..a ti bi da slažu momčad..mogu videolinkom iz Čitluka.

mody

to znaci vettel bye bye

Related Posts