[VIDEO] U metežu Force India zamalo udarila drugog Ferrarijevog mehaničara

Kimi Raikkonen borio se za treće mjesto tijekom utrke za VN Bahreina, a onda je u 36. krugu utrke ušao u boks po nove gume. Već i vrapci na grani znaju što se dogodilo tada.

Stražnja lijeva guma na njegovom bolidu nije bila stavljena, ali se Fincu pokazalo zeleno svjetlo i krenuo je. Udario je pritom stražnjim krajem nesretnog mehaničara Francesca Cigarinija i slomio mu nogu. Mehaničar je jučer otišao i na operaciju, a Ferrari je zbog svega kažnjen sa 50.000 eura.

No, novi video sniman iznad bokseva pokazuje kako je zamalo izbjegnuta još veća nesreća.

Nakon što je Raikkonen parkirao svoj bolid, do njega su otrčali mehaničari kako bi ga odgurali u garažu. Jedan od njih vratio se po ploču s kotačićima da lakše odguraju bolid, a dok se vraćao u brzini je naletio jedan od Force Indijinih bolida koji je tada išao u boks. Nasreću, mehaničar ga je uočio i brzo pobjegao

https://www.instagram.com/p/BhXOOR7lw-j/

9 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
White Lion

Sve vise ovakvih slucaja ukazuje da ovo sa semaforima nije dobar sustav pustanja bolida van boxa i uvijek kazemo da se nesto sto nije dobro pusta dok netko ne strada, sad je stradao i nakon samo dvije utrke jednostavno se mora lizalica vratiti ispred bolida te im covjek s njom davati dopustenje za izlazak. Dok mnogi vide Ferrari kao vrhunsku ekipu ja ne vidim, ja ih vidim samo kao ekipu sa puno vise novaca od ostalih kojoj su dopustene ponekad stvari koje drugima nisu. Obje utrke po meni nije dobio Ferrari vec ih je izgubio Mercedesov pittwall koji se izgubio… Read more »

Berislav

Odlično sročeno ali bih dodao da mi se čini po nekim reakcijama vozača da se ponašaju kao roboti s primitivnim software-om. (Hi)

mika.KA

koliko sam citao na stranim forumima senzor krivo ocitavao.tj registrirao je da je pistolj maknut sa gume.
mene samo zanima zasto su spustili bolid sa onih “nogara” ako nije guma zamjenjena?nije problem u semaforima nego cista ljudska pogreska!

mika.KA

crikus u reziji ferrarija!

west 44

Oni su cirkus crvenih luzera!!!

George

I zato imaju dvije pobjede, u dvije utrke , jer su luzeri 😉
Pokrij se ušima !

mika.KA

dvije pobjede,zgazenog mehanicara i sa haasom pokraj staze 🙂

George

Cirkus da, ali luzeri definitivno ne, moj odgovor je bio upućen westu, btw.
Volim kad netko zove tim luzerima, a ekipa je uvijek pri vrhu …. hmm, volio bih biti takav luzer, da.

Related Posts