Momčad Haas-a je dodatno kažnjena sa 10.000 dolara zbog nesigurnog puštanja dva svoja vozača nakon promjene guma.

Kevin Magnussen i Romain Grosjean su prije prolaska kroz bokseve bili četvrti i peti u utrci, no onda greškom njihovih mehaničara i mehaničkim problemom Haas je morao zaustaviti oba bolida od kojih je jedan prouzročio sigurnosni automobil.

Iako iz momčadi još nismo dobili službeno izvješće što je pošlo po zlu FIA i suci utrke su odlučili kazniti momčad zbog nesigurnog puštanja iz bokseva, najvjerojatnije zbog toga što kotači nisu bili sigurno učvršćeni.

U TV-snimci se odmah vidjelo kako su mehaničari bili ljuti i zabrinuti nakon promjene guma a vrlo brzo nakon toga je bio kraj za oba bolida. U samo dva kruga Haas je izgubio vrlo vjerojatno puno bodova koji neće biti laki za nadoknaditi.

Kevin Magnussen, koji se jedan dio utrke borio s Verstappenom je bio vidno utučen nakon propuštene prilike za puno bodova.

”Teško je ovo progutati kada oba bolida ne završe utrku, pogotovo jer smo imali dobru poziciju i puno smo očekivali od ove utrke. Kako god bilo dat ćemo sve od sebe na sljedećoj utrci i biti još bolji.”

Romain Grosjean je držao petu poziciju do ulaska u bokseve. Iza sebe je imao Ricciarda s kojim je vodio veliku borbu ali je sve njegove napade odbijao.

”Danas sam imao dobar tempo. Sigurno bi bio bliže vodećima da sam imao priliku biti ispred Kevina.”

”Probati ćemo što prije sve analizirati i pronaći u čemu je bio problem. Još ne znamo ako je problem u pištolju ili u mehaničaru. Na testiranjima nismo imali nikakvih problema pa je ovo malo čudno. Izgubili smo puno bodova danas ali ako možemo ponoviti ovakve performanse rezultati će doći i ovo ćemo zaboraviti.”

3
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
3 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
3 Autori komentara
avataravataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
chaos

Bogu hvala što imamo halo zaštitu koja je obojicu spasila od sigurne pogibije 😉

avatar
Član
Mc 44

Sve bu to ferrari platio

avatar
Član
mika.KA

treba to dobro istraziti,kazniti!!