Mercedes predstavio svoj W09!

Danas u podne, Mercedes je javnosti predstavio svoj novi W09 bolid za nadolazeću sezonu.

Prvi koji je izveo bolid na stazu je Valtteri Bottas dok će popodne na stazu i novi četverostruki svjetski prvak Lewis Hamilton.

 

24 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Desmosedici

Mislim da su Ferrari i Red Bull, što se tiče dizajna, malo ispred Mercedesa, ali najvažnija stvar će opet biti PU. Ostaje nam za vidjeti što su na tom planu Ferrari i Renault uspjeli napraviti da bi dostigli Mercedes.

teo_S

Po cemu tocno, kojim elementima bolida?

Desmosedici

Hahaha! Malo sam se šalio, čekajući drugog lika da se javi, ne tebe. Ma Mercedes je dobar i predobar u svemu. Možda je po mom ukusu malo konzervativan što se tiče bočnih usisnika, njihovih dimenzija i protočnosti zraka oko njih. Ali to stvar ukusa i vizualne procjene a parametre znaju oni koji se time bave, a ne ja ili ti.

rezervni kotac

MEĆAVA JE MEĆAVA! RESPEKT

klepesina

sve si objasnio sirokim masama kroz tih par rijeci svaka cast…

rezervni kotac

i Bog vozi Mercedes….

Pratiteljcro

…kad se gotivi na autoputu, a kad ode na stazu bog vozi Porsche.

teo_S

Bog je uvijek vozio Mercedes, bilo gdje. Doduse, jedno vrijeme je radio pauzu od staza, ali opet mu se prohtjelo pa poceo voziti. Sta’s moze mu se 😉

bibinjac

Ma svi su bolidi lipi ali ova halo sraćka je katastrofa svaka čast vozačima koji su bili protiv ovim ostalima triba dati nogom u guzicu.

Letecibalkanac

Iskreno, jedan od bolida na kojem se vidi najmanje promjena u odnosu na prethodnika. Islo se na sigurno, ali je pitanje da li je napravljen i dovoljan napredak da bi ostali ispred. Realno je i prosle sezone na dosta staza Ferrari imao bolji bolid, a ako se nije uradilo dovoljno…

klepesina

prvo u oko upadne ogroman usis sto znaci da je jedna velika ogromna zvjer ispod haube uz to potpuno nova i jaca ….vjeruj mi zvjer nad zvjerima dosad nevidjena

Letecibalkanac

Ne sumnjam ja da ce pu biti najjaca, ali nije sve ni u tome.

klepesina

E ovo se zove PURE AGRESSION…ONWC….2018

FerrariHR

Izgleda moćno. Mora se priznat. Od Mercedesa se ništa manje ni ne očekuje.

Desmosedici

Mercedes ide na sigurno. Ovo je evolucija W08 bolida. Dizajn nije mijenjan u smislu nekih novih ideja, ali se poradilo na svemu da bude što kompaktniji i aerodinamičniji. Mislim da je malo kraći od prošlogodišnjeg bolida. Jedino primjećujem da su bočni usisnici na početku ostali dosta široki, ali su kasnije oko motora i oko zadnjeg ovjesa dosta suženi. Dosad predstavljeni bolidi, posebno Red Bull imaju dosta uži početak bočnih usisnika. Zanimljivo, Red Bull ih u području zadnjeg ovjesa do kraja malo proširuje, ono u obliku trube, vjerojatno da bude bolji protok vrućeg zraka. Mercedesov PU je bio najbolji a sigurno… Read more »

Vajmar

Ne zaboravi bargeboard koji izgleda jako jako razvijeno u odnosu na ostale ekipe. Ako je funkcionalan, a s obzirom da je Mercedes u pitanju, u sto ne sumnjam to bi im trebalo dati vise sanse na stazama a la Monaco, Singapur.

F1 fan

Ovaj halo bi trebao kao zaštititi vozača? Tko misli da to govno ima ikakvu funkciju taj nije zdrav

Desmosedici

Ma jok! Ovo im je neki švercer na pazaru podvalio da proda robu. Hahaha!

blejky

Jako sličan prošlogodišnjem bolidu, moram priznat da sam nekako očekivao više.
Više me je dojmio Red Bullov bolid od Mercedesa.
Ali kako stara narodna kaže “pobjednička ekipa(koncept)se ne mjenja.

QFlash

Ogroman usisinik iznad glave vozača, sidepodovi izgledaju brutalno, bolid izgleda vrlo usko oko motora.Stražnje i prednje krilo klasično.
Zbilja taj prostor oko motora izgleda kao utovarni dio.

garfield

Nisam primetio jel i kod Red Bula ovako uzan zadnji kraj?

RapptorTeam-BiH-F1

Kako sjedaju u bolid 🙂 !!??

gosuasus

Dizalicom ih ubacuju 😀

klepesina

Isto kao i svi drugi vozaci

Related Posts