Carlos Sainz izjavio je kako je za ovu godinu odabrao agresivniji pristup koji mu je na kraju donio prelazak u Renault.

Sainz je kroz 16 utrka za Toro Rosso u njih devet došao do bodova. Najbolje rezultate ostvario je u Singapuru (4.) i Monaku (6.). Međutim, Španjolac je odustao šest puta, a pola njih došlo je zbog incidenata.

Bez obzira na to, Sainz vjeruje kako se odluka o agresivnijem pristupu isplatila nakon što je osvojio deveto mjesto u poretku vozača.

“Ove sam godine bio agresivniji. Morao sam biti agresivniji kako bih došao do bodova, pogotovo kada se s Toro Rossom nisam kvalificirao u prvih deset.”

“To je možda značilo da sam imao nešto više odustajanja od željenog, ali mislim da se isplatilo. Ako pogledate poredak vozača i moje bodove, s mogućnostima koje sam imao, mislim da je ovo bila vrlo pozitivna godina.”

Sainz je dodao da je prelazak u Renault potvrdio kako je njegov pristup ove godine bio ispravan.

“Uvijek sam govorio kako ću raditi svoj posao, ali to ovisi o poziciji u kojoj se nalazim. Tijekom 2015. nisam toliko riskirao zbog toga što sam učio, želio sam završiti sve utrke.”

“Prošla godina još uvijek je bila malo konzervativna zbog određenih razloga. Želio sam da ova godina bude posebna. Iskoristio sam svoje prilike i evo me u Renaultu.”

“Znao sam da moram odraditi nešto više kako bih završio u Renaultu na kraju ove godine,” izjavio je Sainz.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o