Sergio Perez vjeruje kako će se Formula 1 priviknuti na “halo” zaštitu već nakon nekoliko utrka.

Force Indijin vozač priznaje da se momčad bori s aerodinamičkim utjecajem koji će “halo” imati na bolidima od 2018. Meksikanac se slaže s većinom u vezi estetike nove zaštite, ali je naglasio potrebu za povećanjem sigurnosnih mjera i siguran je da će se navijači i vozači priviknuti na novi izgled već nakon nekoliko utrka.

“Nova zaštita dosta utječe na našu aerodinamiku, ali iste probleme imaju i ostali. Ovdje se radi o sigurnosti. Nakon tri, četiri utrke ćemo se priviknuti. U Formuli 1 se sve mijenja vrlo brzo.”

“Očekujem da će sljedeće godina biti zanimljiva. Nadam se da će razlike između momčadi biti male i da se o “halo” zaštiti nakon nekoliko utrka više neće pričati.”

“FIA je donijela vrlo dobru i hrabru odluku. Poboljšavamo sigurnost, ali ne samo u Formuli 1, nego i u ostalim kategorijama.”

“Da smo imali “halo” tijekom posljednjih deset godina, spasilo bi se mnogo života. Iako mi se ne sviđa sam izgled, ovo je vrijedno uvesti,” izjavio je Perez.

2
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
1 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
2 Autori komentara
avataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
Pratiteljcro

Preminuo je Bianchi i tko jos? Sta prica ovaj … Da je jadni Bianchi imao halo, isto bi se proveo. Pa od siline udarca onaj “bager” od cca 5 tona se pomaknuo 2 metra i bolid se podvuko pod njega. Kakav crni halo…
00
avatar
Član
mars32

Slazem se da halo nebi pomogao Bianchiju. Halo eventualno moze zastiti od kotaca koji ide prema vozacevoj glavi, ali kotaci si ionako fiksirani sajlama. Sto se tice dijelova bolida koji idu prema vozacevoj glavi smatram da zapravo predstavlja povecanu opasnost – dio koji bi inace preletio iznad vozaceve glave sada moze pogoditi halo i odbiti se prema dolje, prema vozacevoj glavi. U situaciji tipa Belgije prije koju godi u kaf je grosjean letio preko alonsa krilca sa bolida bi zapela za halo i neki fragmenti bi sigurno krenuli u smjeru vozaca. Stvarno mi nije jasno kakve su simulacije odradili i… Read more »