Berger ne vjeruje u nova F1 pravila

  1. Bivši vozač Formule 1, Gerhard Berger, sumnja da će promjena pravila u 2017. donijeti dobrobit sportu.

Nova pravila su stvorena kako bi se poboljšao spektakl s bržim bolidima agresivnijeg izgleda.

Berger, bivši McLarenov i Ferrarijev vozač, kaže da je taj potez tek vizualno dobar za F1.

“Hoće li to donijeti sportu ono čemu se svi nadamo? Sumnjam. Bit će bržih krugova i to po dvije, tri, četiri sekunde. Ali, navijači ne vide vremena krugova na TV-u ili na stazi,” rekao je Berger.

Berger je kao primjer na dao MotoGP.

“Najspektakularniji motosport događaj trenutno je MotoGP. Izgleda spektakularnije od Formule 1, a sporiji je po krugu 20 sekundi. Omjer snage i gripa je potpuno drugačiji u Formuli 1 i vjerujem da je to ključ spektakularnijih utrka. Ako prepolovite grip i imate tri puta više snage, bolidi će postati ekstremno teški za upravljanje. To je smjer kojim Formula 1 treba ići,” dodao je Berger i zaključio.

“U moje vrijeme smo imali spektakularne utrke s 1400 konjski snaga i s upola manje downforcea. Bilo je kao da upravljate topovskom kuglom po stazi. Nismo mogli ni razgovarati na radio jer nismo mogli doći do daha i nakon utrke su nam morali pomoći da izađemo iz bolida. Moramo se tome vratiti.”

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
garfield

Berger ispravno prica samo nije Motogp najspektakularniji dogadjaj vec je to NASCAR. NASCAR je upravo ono sto Berger opisuje kakva je pre F1 bila samo sto se vozi na ovalima koji su po meni ipak zanimljiviji od staza sa krivinama.

modesto

to ja i govorim vec 8 godina f1 je sterilna pogotovo zadnje 3 sezone, dosada živa, f1 mora bit sport duela na stazi i bobi a ne procesije ,mazimo i pazimo gume,čuvajmo gorivo,itd,,, moto gp je odličan

junuz

Zna čovjek šta priča.Dok usa boysi malo zavrnu pipu sa parama doći će do promjene prioritete za timove.

Related Posts