Sergio Perez dobio kaznu za iduću utrku u Španjolskoj

Meksikanac Sergio Perez zaradio je tri mjesta grid kazne za iduću utrku u Španjolskoj nakon što je FIA-jina komisija sudaca zaključila kako se Red Bullov vozač odvezao do boksa s previše oštećenim bolidom na VN Kanadi.

Podsjetimo, Perez je odustao u 53. krugu iz utrke u Kanadi nakon što se izvrtio i znatno oštetio stražnje krilo na svojem Red Bullu. Stražnje krilo bilo je smrskano i skoro je otpalo s bolida, dok su manji dijelovi otpadali s bolida dok se Perez vozio prema boksu gdje se povukao iz utrke.

Osim što je kažnjen Perez zbog riskantne vožnje s oštećenim bolidom, FIA je sankcionirala i Red Bull i kaznila aktualnog konstruktorskog prvaka s 25,000 eura.

Iz Red Bulla su nakon utrke potvrdili kako su htjeli da se Perez vrati u garažu kako bi izbjegli mogući izlazak sigurnosnog automobila, koji ne bi išao u korist njegovom momčadskom kolegi, Maxu Verstappenu, koji je tada vodio u utrci.

“Nakon kontakta sa zaštitnom ogradom u šestom zavoju, Perez je nastavio voziti po stazi ostatak kruga sa značajno oštećenim bolidom. Pritom je izgubio nekoliko dijelova na putu do boksa,” piše u priopćenju sudaca.

“Red Bull je potvrdio na saslušanju kako je savjetovao Perezu povratak u boks jer je htio izbjeći izlazak sigurnosnog automobila. Suci smatraju kako je uz financijsku kaznu u ovom slučaju potrebna i sportska kazna zbog sigurnosnih propusta u incidentu.”

Perez je uoči vikenda u Kanadi produžio ugovor s Red Bullom do kraja 2026. godine, ali njegov vikend nije prošao dobro nakon tih sjajnih vijesti. Drugu uzastopnu utrku završio je izvan bodova i drži tek peto mjesto u prvenstvu vozača sa 107 bodova, 87 manje od Verstappena.

Pretplati se
Obavijesti o
4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Crnac

Je li Vilnev po ovoj stazi vozio sa preklopljenim prednjim krilom? Njega bi u današnja vremena streljali. Cijela F1 je lagano u banani. Nekada su u F1 bili frajeri, hrabri vozači sa KAHUNASIMA, dok danas voze pretežno pi****e sa jadnicima. MHO

Crnac

*jajnicima

Mrav074

Perez lagano u bojama Cash App-a

west

Svake godine ista priča, na početku konkurentan sa novim bolidom a onda kako se bolid počinje razvijat kroz sezonu i sav razvoj ide na stranu ludog Maxa ovaj propadne kao kauč. On je totalno nebitan lik u cijeloj priči oko Red Bulla i tu je u stvari samo da popuni broj i da ne talasa previše!!!

Related Posts
4
0
Would love your thoughts, please comment.x