Russell: Hamiltonovi podaci pomogli su mi u velikoj mjeri

Nakon što je u kvalifikacijama za Veliku nagradu Kanade osigurao najbolju startnu poziciju, George Russell bio je izvrsno raspoložen, a otkrio je što mu je pomoglo na putu do drugog pole positiona u karijeri.

Već su slobodni treninzi u Montrealu nagovijestili da bi Mercedes mogao do jako dobrog rezultata ovog vikenda. Na trećem treningu najbrži je bio Lewis Hamilton, dok je George Russell imao treće vrijeme.

U kvalifikacijama je mlađi od dvojice Britanaca bio uspješniji. U završnoj rundi Russell je postavio vrijeme 1:12,0 i došao do svog prvog pole positiona ove sezone, a ukupnog drugog u karijeri. Čekao je na najbolju startnu poziciju od Velike nagrade Mađarske 2022.

Zanimljivo je da su u tisućinku identično vrijeme imali Russell i Verstappen, no Mercedesov je vozač svoj krug završio ranije pa je stoga i prva startna pozicija pripala njemu.

“Nevjerojatno, osjećam se tako dobro! Jako je puno napornog rada u tvornici uloženo u ovo. Rekli smo u Monaku da se nadamo da je ovo početak nečega novoga u našoj sezoni i ja mislim da jest. Bolid je bio izuzetan. Otkad smo došli s nadogradnjama u Monako, na neki smo način stvarno u toj borbi. Nedostajao mi je taj osjećaj.”

“Ovdje je izvrsno. Svaki put kad dođemo u Montreal, energija svih ovih navijača je tako dobra. Uzbuđen sam pred sutrašnju utrku. Prvi korak je napravljen, ali sada moramo usmjeriti pogled prema toj pobjedi”, rekao je Russell nakon kvalifikacija.

Na spomenutom trećem slobodnom treningu Russell je bio četiri desetinke sekunde sporiji od Hamiltona, a onda se u analizi poslužio podacima svog momčadskog kolege i očito profitirao.

“Ovoga jutra Lewis je apsolutno letio i bio je puno brži od mene. Morao sam dobro proučiti njegove podatke pa pokušati razumjeti što je činio drukčije. Da budem iskren, to mi je pomoglo u ogromnoj mjeri. Jednostavno mi je jako drago da smo uspjeli ovo izvesti jer osjećam kao da stvarno zaslužujemo ovo zbog rada kojeg smo uložili. Osjećaj u bolidu je izvanredan ovog vikenda”, još je jednom naglasio Russell.

I dok George vjeruje da može do pobjede na kanadskom tlu, Hamilton je ostao prilično razočaran rezultatom kvalifikacija jer je izborio tek sedmo startno mjesto.

“Jednostavno nisam bio brz u kvalifikacijama. Izgubio sam hrpu vremena, čini mi se pola sekunde. Jednostavno nije bilo gripa. Nisam napravio nikakve promjene na bolidu, a odjednom gripa više nije bilo”, rekao je Lewis nakon kvalifikacija.

Start nedjeljne utrke je u 20 sati po hrvatskom vremenu.

Pretplati se
Obavijesti o
3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
west

Šuti i radi i polako će to bit kako treba!!!

schumy

I slušaj “sveznadara” koji ovo potpisuje u gornjem pasusu – on ti naprosto SVE zna!!!

west

Ne tebe će slušat t… t…..!!!

Related Posts
3
0
Would love your thoughts, please comment.x