Bottas: Moram požuriti s odlukom

Vozač Saubera, Valtteri Bottas, kaže da ima prilika za pronalazak mjesta na gridu u 2025. godini, iako priznaje da će morati brzo djelovati. Odluka se očekuje u narednim tjednima.

Tržištem vozača za 2025. sada uglavnom upravlja Carlos Sainz, koji mora donijeti odluku između prihvaćanja dugogodišnje ponude Saubera, koji će postati Audi 2026. godine, ili pridruživanja Williamsu.

S obzirom na to da je Sainz najistaknutiji slobodan vozač koji još nije najavio ugovor, njegovo odgađanje odluke također utječe i na neke od njegovih kolega, uključujući upravo Sauberov trenutni dvojac.

Čini se da ni Zhou ni Bottas ne planiraju ostati u Sauberu, tj. Audiju za 2025., iako postoji mala šansa da Bottas ostane, ako izvršni direktor momčadi Andreas Seidl ne osigura svoj glavni cilj – Carlosa Sainza.

U Williamsu je Bottas također poznat kao rezervna opcija za Sainza, a Finac je također bio u razgovorima s Alpineom i Haasom.

“Mislim da moram brzo donijeti svoju odluku. Ništa još nije potpisano s moje strane, ali još uvijek radim sa svim opcijama i moram uskoro povući potez.”

“Audi je spreman čekati dugo vremena. Ali, ja ne mogu zauvijek, pa je ova momčad definitivno još uvijek opcija, ali mislim da nemam vremena čekati predugo, zato želim ubrzati stvari.”

Valtteri Bottas nakon VN Kanade

Na pitanje postoji li šansa da završi izvan grida, Bottas je odgovorio:

“Uvjeren sam da ću dobiti mjesto, ali očito u ovom sportu ništa nije potvrđeno, tako da nikada nije 100% sigurno dok ne potpišeš ugovor.”

“Ali, kako vidim situaciju trenutno, ne brinem. Sigurno će biti zanimljiv tjedan ili dva ispred nas.”

Bottas kaže da mu je niz kasno potpisanih jednogodišnjih obnova ugovora u Mercedesu uz Lewisa Hamiltona olakšao podnošenje neizvjesnosti:

“To je nešto na što se navikneš. Očito je mnogo ugodniji osjećaj kad znaš što se događa, ali u isto vrijeme postoji element da bi se moglo dogoditi nešto novo i uzbudljivo, to je prilično lijepo.”

“Ako pogledate moju prošlost i kada sam obično bio potvrđen u određenim timovima, ovo je još uvijek vrlo rano u sezoni. Dakle, ako možete donijeti odluke prije ljetne pauze u kolovozu, to je već dobra stvar.”

Zhou također vjeruje da bi mogao pronaći mjesto za sljedeću godinu, boreći se za ista mjesta u Haasu i Alpineu kao i njegov iskusniji kolega:

“Mislim da su sva mjesta još uvijek dostupna. Razgovaramo o mojoj budućnosti, ali ništa nije potvrđeno.”

“Osjećam da bi trebalo biti mjesto za mene u budućnosti na ovom gridu, ali jednostavno ne znam gdje.”

“Ne želim biti rezervni vozač i uzeti godinu pauze jer u Formuli 1, kad uzmeš godinu pauze, teško se vratiti.”

Pretplati se
Obavijesti o
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
bare

Ako gledamo samo trenutni izgled, s ovim brčićima i fucom najviše bi se uklopio u kakav šleper!

Related Posts
1
0
Would love your thoughts, please comment.x