Aston Martin: Prošlogodišnji odlični rezultati nisu nam mjerilo za ovu sezonu

Nakon što su prošle godine nadmašili očekivanja, u momčadi Aston Martin smatraju da se sada previše strogo procjenjuju njihovi ovosezonski rezultati.

Šef momčadi, Mike Krack, kaže da je pretjerivanje oko uspješne prošle sezone sada dovelo do borbe s napuhanim očekivanjima.

Aston Martin trenutno zaostaje za vodećim momčadima i u posljednjim utrkama se borio protiv sve bolje RB momčadi, pri čemu je istaknuti vozač Yuki Tsunoda često završavao ispred Fernanda Alonsa i Lancea Strolla.

Momčad je sada pod kritikama zbog svojih nastupa u 2024. godini nakon puno jače sezone 2023., u kojoj je Alonso osvojio šest postolja u prvih osam utrka.

Krack je istaknuo da je momčad još uvijek u fazi izgradnje u svom novom sjedištu u Silverstoneu, a premašivanje očekivanja prošle godine dovelo je do pretjeranog pritiska na ono što može postići u kratkom roku, posebno sada kada su McLaren, Mercedes i Ferrari svi poboljšali svoje performanse.

“Ovi procesi zahtijevaju vrijeme i nema mnogo djelatnosti gdje imate manje vremena nego u Formuli 1. Tako da je to stalno balansiranje između upravljanja očekivanjima i očekivanja koja stvarate s onim što smo imali prošle godine.”

“Prošle smo godine masivno premašili ta očekivanja, i danas se mjerimo prema tome. I zato ove godine moramo stvari staviti malo u perspektivu.”

Mike Krack

Momčad se djelomično procjenjuje i prema ambicioznoj izjavi vlasnika, Lawrencea Strolla, da će se boriti za pobjede i svjetska prvenstva unutar četiri do pet godina, izjava koja je dana u srpnju 2021.

Taj rok predstavlja promjenu pravila 2026. godine, kada Aston Martin prelazi na Hondine pogonske jedinice.

Ali Krack, koji tada još nije bio u timu, upozorio je da dugoročni fokus momčadi znači da njihov napredak neće nužno biti linearan:

“Prošle godine, u ovo vrijeme, govorilo se: ‘Vi ste puno ispred plana’. Sada smo puno iza plana. I to je u redu, moramo se suočiti s tim pitanjima ako dajemo te izjave.”

“Prošle godine smo očito bili bolji nego što smo mislili. Ta putanja će ići gore, ići će dolje, ovisno o tome što vaši konkurenti rade. To je kao burza.”

“Ali, morate držati cilj na vidiku. Imamo plan kako razvijati momčad s infrastrukturnog stajališta. Imamo sjajne partnere koji dolaze s Hondom, tako da mislim da nema razloga za negativnost.”

“Sve u svemu, zadovoljan sam načinom na koji se momčad razvija i morate također prolaziti kroz teže periode.”

Mike Krack
Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x