Sainzu pet sekundi kazne zbog izazivanja sudara s Piastrijem

Po završetku Velike nagrade Miamija, suci utrke provjeravali su što se točno događalo u duelu Carlosa Sainza i Oscara Piastrija. Analizom su ustanovili da je Ferrarijev vozač kriv za izazivanje sudara te mu dodijelili kaznu od pet sekundi.

Španjolac je ciljem prošao četvrti, iza svog momčadskog kolege Charlesa Leclerca, no kad je na njegovo vrijeme utrke dodano tih pet sekundi, pao je za jedno mjesto, iza Sergija Pereza iz Red Bulla.

Ovakva odluka sudaca sigurno će prilično uzburkati strasti među vozačima. Sainz je bio ogorčen jer je i prije te sporne situacije, u 35. krugu, napao Piastrija u zavoju broj 11, no Australac je u svojoj obrani bio jako agresivan te je prisilio Ferrarijevog vozača na izlazak van granica staze kako bi izbjegao sudar. Suci u tome nisu vidjeli ništa sporno i McLarenov vozač nije bio kažnjen.

U toj drugoj situaciji nekoliko krugova kasnije, u zavoju broj 17 Sainz je krenuo u napad s unutarnje strane, ali mu je malo proklizao stražnji dio bolida te je došlo do kontakta pri kojem je oštećeno prednje krilo na Piastrijevom McLarenu. Australac je morao u boks i završio je utrku izvan kruga osvajača bodova.

Suci su nakon utrke pregledali incident te prosudili da je Sainz krivac za izazivanje sudara. Osim vremenske kazne i posljedičnog gubitka pozicije, Španjolac je dobio i jedan kazneni bod na svojoj vozačkoj licenci.

Pretplati se
Obavijesti o
5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
johhan peacedohan

Mislim da je ipak kažnjen jer je Španjolac. Mogli bi on i Fernando na sljedećoj utrci balvanima ili korištenim C4 (CCCC) blokirati pit stop.

schumy

Iz jednog drugog izvora: “…..Carlos Sainz proglašen je krivim za sudar s Oscarom Piastrijem koji je Australcu uništio utrku, a Španjolac je dobio pet sekundi kazne zbog čega je izgubio jednu poziciju od Sergija Pereza. Sainz je kasno kočio za 17. zavoj s unutarnje strane u napadu na Piastrija nakon čega je izgubio stražnji kraj i stražnjim lijevim kotačem oštetio prednje krilo na McLarenovom bolidu. Suci su Sainza proglasili ‘većinskim krivcem’ za incident i dodijelili mu pet sekundi kazne i jedan kazneni bod. Sainz je za vrijeme utrke bio frustriran jer Piastri nije bio kažnjen za raniji obrambeni potez u… Read more »

North33

Trkači incident, a kaznili su ga što misli svojom glavom i što nije šutio.

Max8

retardirana kazna

schumy

To mogu samo ovakvi govnari od “sudaca” u FIA-I….

Related Posts
5
0
Would love your thoughts, please comment.x