Leclerc: Nadam se da ćemo Maxu stvarati nešto veći pritisak

Ferrarijevi vozači završili su kvalifikacije na Velikoj nagradi Miamija na drugom i trećem mjestu. Pristojan rezultat, iako će opet biti pomalo frustrirani jer nisu uspjeli skinuti Maxa Verstappena s vrha liste rezultata.

Charles Leclerc osvojio je u subotu drugo mjesto u sprint utrci na VN Miamija, a onda je isti rezultat ponovio u kvalifikacijama za nedjeljnu Grand Prix utrku. U završnoj rundi kvalifikacija opet mu je nedostajalo malo više od jedne desetinke sekunde za pole position.

“Osjećao sam kako vozim baš na limitu. Sve je bilo dosta izjednačeno do Q3, kad smo počeli pritiskati za tu posljednju desetinku ili dvije. Počeli smo gubiti gume u sektorima dva i tri, prilično su se pregrijavale. U prvom sektoru sam zapravo imao stvarno dobar osjećaj, ali onda smo u drugom i trećem previše izgubili.”

“Utrka će u nedjelju biti duga, a ranije smo u sprintu pokazali dobar tempo. Stoga, nadam se da ćemo moći stvarati Maxu nešto veći pritisak”, rekao je nakon kvalifikacija Leclerc.

Charles Leclerc, Ferrari (Photo Xavi Bonilla / DPPI)

U sprint utrci je vozač Ferrarija imao kakvu-takvu priliku na startu jer Verstappen nije najbolje krenuo. Ipak, Nizozemac je zadržao prvo mjesto, a onda desetinku po desetinku povećavao svoju prednost. Možda će u nedjelju doći nova prilika…

“Da, tako je, a trebam se zadržati u DRS-u ako ne uspijem proći u prvom zavoju. DRS je ovdje jako moćan i ako ga izgubimo nakon prvog kruga, onda je uvijek teško vratiti se unutar DRS-a. Ne smijem ga izgubiti. No, prije svega imamo start. U sprintu je bio dobar, a pokušat ću da onaj u glavnoj utrci bude još bolji”, poručio je Charles.

Svoju priliku s treće će startne pozicije vrebati Carlos Sainz. Njegovu je subotu obilježilo ono neuspješno napadanje Daniela Ricciarda u sprint utrci, kad je praktično čitavu utrku gledao u stražnje krilo bolida RB-a, no nikako nije uspijevao proći Australca za treću poziciju.

Carlos Sainz u boksu Ferrarija

Konačno, u kvalifikacijama za nedjeljnu utrku bio je treći, s krugom sedam stotinki sporijim od Leclercovog.

“Iskreno, šteta za ono u sprintu, nisam uspijevao proći Daniela, ali znam da je brzina bila tu. Znao sam da u slučaju čistih kvalifikacija mogu biti među prva tri i uspjeli smo odraditi neke čiste krugove. Stvarno je zeznuto ovdje na novim mekšim gumama. Svaki je krug avantura, a s vjetrom nikad ne znate što će se dogoditi. Kad razmišljam o svemu tome, krugovi nisu bili tako loši.”

“Uvijek završite krug s osjećajem da ste mogli ići puno brže, ali gotovo je nemoguće sastaviti savršeni, sasvim čisti krug ovdje. Uvijek imate barem jedno proklizavanje, jedno mjesto gdje se gume pregriju ili mjesto na kojem vas pogodi drukčiji nalet vjetra. Vrlo je nezgodno to sve balansirati i ovo je vrlo nezgodna staza za vožnju. Biti na trećoj poziciji, startati s čiste strane staze, moglo bi to biti dobro mjesto za start”, rekao je Španjolac nakon kvalifikacija.

Ako već neće moći protiv Verstappena, Ferrarijev dvojac pokušat će barem osigurati mjesta na postolju. Prijetit će im Sergio Perez s četvrte startne pozicije te McLarenov dvojac iz trećeg startnog reda.

Pretplati se
Obavijesti o
4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
west

Baš ćeš ti, otrest će te kao balac !!!

Ferrari kralj f1

To misliš na one luzere iz Mercedesa? Si prestao navijat za Mercedes pa si se prebacio na Red Bul?😆😆

Jim Clark

Verstappen ako lošije starta, zatvara Leclerca , Sainzu se otvaraju vrata sa unutarnje strane
Sve je moguće
Prvi zavoj nakon starta je ključ za tijek događaja

schumy

Ti, sveznadaru, sjaši malo, svima si već dosadio sa svojim odbojnim komentarima…
Kako tvoji momci iz “srebrnih/crnih” strijela – njih komentoiraj ti babo!!!

Related Posts
4
0
Would love your thoughts, please comment.x