Gasly: Onakve se stvari ne bi trebale događati, Ocon treba napraviti promjenu

Velika nagrada Monaka završila je sretno za Pierrea Gaslyja, budući da je osvojio svoj prvi bod u ovoj sezoni, no početak te utrke bio je vrlo dramatičan zahvaljujući potezu njegovog momčadskog kolege Estebana Ocona.

Kad je startala utrka za Veliku nagradu Monaka, Pierre Gasly i Esteban Ocon našli su se jedan iza drugoga. Carlos Sainz je stao sa strane zbog probušene gume, tako da su vozači Alpinea privremeno držali deveto i deseto mjesto.

Onda je Ocon odlučio napraviti riskantan potez i napasti momčadskog kolegu u zavoju Portier, prije ulaska u tunel. To je rezultiralo kontaktom i oštećenjem na oba bolida. Sreća u nesreći, ubrzo je pokazana crvena zastava zbog nesreće Sergija Pereza i Haasovih vozača, tako da su mehaničari Alpinea uspjeli popraviti barem Gaslyjev bolid. Oconov je bio previše oštećen.

Nakon što je vraćen originalni startni poredak, Gasly je odradio utrku do kraja i osvojio deseto mjesto, za svoj prvi ovosezonski bod, a drugi Alpineov.

“Sada moram reći da sam vrlo zadovoljan i da mi je laknulo, zbog cijele momčadi. Znali smo da je Monako mjesto na kojem ćemo imati priliku, usprkos tome što smo se mučili s bolidom od samog starta ove godine. Uspjeli smo iskoristiti priliku jučer s tim prvim ulaskom u Q3 i bilo je važno to kapitalizirati, što smo i učinili.”

“Nažalost, nije sve bilo mirno kako smo planirali. Ne želim ići previše u detalje, ali onakve se stvari ne bi trebale događati. Imali smo jasne upute od strane momčadi što nam je činiti, a to nije ispoštovano. Rečeno je da prednost ima onaj koji se bolje kvalificira, a vozač u bolidu iza trebao je pomoći tijekom utrke. Jednostavno sam tužan i razočaran zbog te situacije. Bilo je vrlo nepotrebno, nikad ne biste trebali imati takvu situaciju, posebno između momčadskih kolega.”

“Drago mi je samo da smo uspjeli izaći iz toga jedino s oštećenjem prednjeg krila, a srećom bila je crvena zastava pa smo uspjeli sve popraviti”, komentirao je Gasly.

Pierre Gasly, Alpine

Ocon je dobio kaznu od sudaca. Budući da u Monaku nije nastavio voziti, kazna se prebacuje na iduću utrku u Kanadi, gdje će morati odraditi grid penalty od pet mjesta. Poznato je od ranije da Gasly i Ocon nisu u posebno dobrim odnosima, a nakon novog ispada, Gasly kaže da njegov momčadski kolega treba promijeniti pristup.

“U tom trenutku bili smo na devetoj i desetoj poziciji, apsolutno nije bilo razloga riskirati odustajanje oba bolida, a bili smo na par centimetara od toga da obojica završimo u zidu. Jednostavno morate znati što činiti, a što ne činiti – posebno prema momčadskom kolegi. On je vrlo dobar vozač, zna što radi, ali jednostavno treba napraviti promjenu”, poručio je Pierre.

“Za današnji incident sam ja krivac, prostora je na kraju bilo premalo i ispričavam se ekipi zbog toga. Nadam se da će momčad ostvariti zasluženi plasman u bodovima”, objavljeno je na Oconovom profilu na društvenim mrežama prije nego je utrka završila.

Nakon utrke Gasly je doznao za Oconovu ispriku i još jednom naglasio da se slične situacije ne smiju ponavljati.

“To je najvažnije. Moramo se pobrinuti… Ne smijemo dopustiti kao tim rizik odustajanja oba bolida. Potencijalno smo obojica mogli osvojiti bodove. Pričat ćemo o ovome i siguran sam da ćemo krenuti dalje, pronaći rješenja za budućnost”, zaključio je Gasly.

Što donosi budućnost, tek trebamo vidjeti. Šef momčadi Bruno Famin bio je potpuno bijesan zbog Oconovog poteza, a za francuski Canal+ rekao je:

“Tužno je vidjeti ovakav incident. To je točno ono što nismo željeli vidjeti, Estebanov napad bio je totalna suprotnost okolnostima. Točno to nismo željeli i bit će posljedica. Morat ćemo donijeti tešku odluku.” “Ako se borimo za postolje na kraju utrke, zašto ne… Ali tamo, u prvom krugu u zavoju Le Portier, iskreno to nije bilo mjesto za napad i ostavljanje nimalo prostora momčadskom kolegi.”

Usprkos osvajanju drugog ovosezonskog boda, u Alpineu se nastavljaju turbulentna vremena.

Pretplati se
Obavijesti o
3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
schumy

Ocon je sirovina, nikada od njega neće biti pravi trkač…
A “puca” na upražnjeno mjesto u Mercu kada Ham ode, zato se sada nastoji “dokazati”…
Gledam utrku u Monaku odavni NIKADA nitko nije preticao na ulazu u tunel kao ovaj glupan, moralo se dogoditi što se dogodilo…

srakar

Uz ovakvog timskog igrača ne trebaš protivnika.

George

OCON je izrazito glup momak koji ne uči na greškama, dokazano iz trke u trku…
Drago mi je jedino sto mu je penicilin alonso dao par dobrih injekcija tokom zadnjih par godina 😉

Related Posts
3
0
Would love your thoughts, please comment.x