Ricciardo o Strollu: Neću reći što mislim, ali neka se taj tip j***

Daniel Ricciardo izuzetno je nezadovoljan ponašanjem i komentirima Lancea Strolla. Podsjetimo, Kanađanin je na VN Kine napravio amatersku pogrešku dok je sigurnosni automobil bio na stazi. Nije dovoljno pazio i nije na vrijeme zakočio. Njegov Aston Martin zaletio se u stražnji kraj bolida Daniela Ricciarda, čime je izazvao domino efekt, pa se Ricciardo zabio u Oscara Piastrija iza sebe.

Sudačka komisija FIA-e kaznila je Strolla zbog tog incidenta u 27. krugu, ali je vozač Aston Martina tim manevrom uništio svoju, ali i utrku nekoliko drugih vozača. A kao šlag na tortu, odbio je preuzeti bilo kakvu odgovornost za incident, zbog čega je Daniel Ricciardo bio posebno ljutit nakon utrke.

“Možda će za sat vremena, kada vidi snimku, preuzeti malo odgovornosti,” komentirao je Ricciardo nakon utrke.

“Ali ako neće vidjeti, onda mu ne mogu pomoći. Ne može nitko ovdje. Tako me ovo ljuti. Naravno, incidenti se događaju, ali ne bi nikad trebalo doći do takve situacije dok se vozimo iza sigurnosnog automobila.”

Ricciardo je u Kini pokazao solidnu formu i konkurirao je za prve bodove u sezoni. Bilo kakvu nadu uništio mu je Stroll, a Australac je komentirao kako je posebno nezadovoljan nakon što je vidio snimku incidenta iz Strollova kuta.

KRV MI JE UZAVRELA JER SAM VIDIO NJEGOVU ONBOARD SNIMKU KAKO BIH VIDIO SITUACIJU IZ NJEGOVE PERSPEKTIVE. Čim smo počeli kočiti, možete vidjeti kako je njegova kaciga okrenuta prema desno, što znači da je gledao prema vrhu zavoja 14. Uopće nije gledao u mene,” nastavio je Ricciardo.

“A kada je promijenio pogled, već je bio u stražnjem dijelu mojeg bolida. Ne znam što je htio napraviti, gdje mu je bila glava, ali u toj situaciji se morao brinuti jedino o meni, a očito je kako nije. Vidjet ćemo što će reći za medije, ako mene okrivi, reći ću još toga…”

Australac je taman “došao k sebi” nakon incidenta, a onda su mu rekli što je Stroll komentirao na radiju nakon incidenta.

Naime, Stroll je za incident okrivio Ricciarda. Nazvao ga je “idiotom” i optužio je Australca da je prejako stisnuo kočnicu. Nakon utrke je pokušao izgladiti situaciju, pa se opravdao kako njegov komentar nije bio direktno upućen prema Ricciardu…

“Taman sam se počeo smirivati, a onda su mi rekli što Lance misli o incidentu. Ispada kako sam ja idiot i kako je ovo moja krivica! Krv mi je uzavrela zbog toga. Jasno je kao dan, također se sve dogodilo iza sigurnosnog automobila.”

“Jedini posao vam je u toj situaciji da gledate gdje je bolid ispred vas. Ne možemo znati što će napraviti vodeći vozač. Utrka ne počinje dok safety car nije u boksu.”

“Dajem sve od sebe da ne kažem ono što želim reći, ali neka se taj tip (Stroll, op. a.) j*be. Još sam i pristojan! Ako on tako misli…”

Kao sol na ranu, Ricciardo je i nakon utrke dobio tri mjesta grid kazne za Veliku nagradu Miamija zbog prekršaja za vrijeme sigurnosnog automobila. Vozač RB-a je, naime, prestigao Nicu Hulkenberga u 28. krugu na stazi tijekom SC-a i time počinio prekršaj. Australac je dobio i dva negativna boda na svojoj superlicenci.

Hulkenberg je tijekom sigurnosnog automobila prestigao Ricciarda kojeg je Stroll katapultirao sa strane staze, zbog čega se Hulkenberg probio ispred. Ricciardo je vjerovao kako može vratiti poziciju, ali je, vidimo, bio u krivu.

Pretplati se
Obavijesti o
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Webmaster

Ricci pokupio nezgodne navike od Tsunode, a to uključuje i psovanje.

Webmaster

Kako se Ricci mogao zabiti u bolid iza sebe, ako ga je Stroll pogodio odozada, valjda se zabio u bolid ispred sebe? Tunjiću malo pripaziti na greške..

Related Posts
2
0
Would love your thoughts, please comment.x