Perez: Očekujem kako ću svoju budućnost znati kroz mjesec dana

Sergio Perez postavio je vremenski okvir kada bi trebao znati svoju budućnost u Formuli 1. Meksikancu na kraju godine ističe ugovor s Red Bullom, za koji vozi od 2021. godine, a o njegovoj budućnosti se već dugo piše i priča.

Perez je prošle godine završio drugi u prvenstvu vozača, ali Verstappen je osvojio više od dvostruko više bodova (575 naspram 285) i Meksikanac je u mnogim utrkama pokazao slabosti. Ove je sezone, međutim, puno konzistentniji u svojim vožnjama, pa je tako u četiri utrke tri puta završio na drugom mjestu.

Helmut Marko komentirao je kako je razlog Perezove dobre forme možda baš činjenica što mu ističe ugovor. Bilo kako bilo, ove se sezone pokazuje u dobrom svijetlu i to će mu svakako pomoći kada će Red Bull analizirati njegove vožnje.

“Prilično sam miran oko ove situacije. Moj je fokus na F1 i štogod je iduće za mene, vrlo sam zadovoljan s onime što sam postigao u sportu.

“Vjerujem kako je (odluka, op. a.) samo pitanje vremena, bit će puno toga na tržištu vozača u narednim tjednima, očekujem kako ću u idućih mjesec dana saznati što ću raditi sljedeće godine,” rekao je Perez.

Nije tajna kako Perez je na najpoželjnijem sjedalu za sljedeću sezonu. Red Bull je osvojio prvenstvo konstruktora zadnje dvije sezone i glavni je favorit za obranu titule ove sezone, stoga bi svaki vozač htio doći u tu ekipu i boriti se za podije i postolja.

Fernando Alonso i Carlos Sainz samo su neki od vozača koji nemaju ugovor za sljedeću sezonu.

Pretplati se
Obavijesti o
5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Webmaster

Ne može se reći da mu ne ide, pozitivno je što je uglavnom na postolju, ali postoji i negativna strana: naime, u istom bolidu zaostaje znatno za Maxom, obično za 10 i više sekundi. Oni koji to bolje prate znaju točne brojke, no ipak bi trebali biti “tu negdje”, a ne tako daleko.

Desmo

Od do sada viđenog u R Bullu, drugi vozač uvijek dosta zaostaje za prvim..Checo je ipak njihov najbolji drugi vozač do sada.

Webmaster

Da, kao nekad brkica Bottas u Mercu.

DMX

Znamo je svi tak da nemaš kaj čekat.

Desmo

Ovo sam već pisao u onoj kolumni sa Markom..dakle, Marko zna da je Checo do sada njihov najbolji “drugi vozač”..možda je samo Ricci bio bolji od njega.. ne znam što planiraju, ali ako Max ostane i dalje u R Bullu, najbolja im je opcija da produže i sa Checom.

Related Posts
5
0
Would love your thoughts, please comment.x