Gasly: Vozim poput životinje, ali daleko smo od bodova

Pierre Gasly tvrdi kako slaba forma Alpinea nije utjecala na njegovu motivaciju u novoj sezoni Formule 1, iako je ekipa iz Enstonea izgledala možda i kao najslabija na gridu na početku 2024. godine.

Tome se Gasly i ostatak ekipe svakako nisu nadali nakon što su lani završili uvjerljivo na šestom mjestu, s osjetnom razlikom u odnosu na ostatak konstruktora iz sredine poretka, ali i popriličnim zaostatkom za Aston Martinom na petom mjestu.

U posljednjoj utrci u Australiji, Gasly je završio na 13. mjestu, a Ocon je završio 16. Obojica još uvijek čekaju prve bodove u sezoni.

“Jednom kada uđem u bolid, vozim poput životinje. Želim dati sve od sebe s bolidom koji mi je u rukama. Ali i kada napravim sjajan krug, završim na 14. mjestu. Ako vozim jako dobru utrku, završim na 13. mjestu. Nije isto zadovoljstvo kao kada ste pri vrhu ili na petom mjestu,” rekao je Francuz.

“Najbitnije je da učimo i napredujemo. Znam da svi rade vrlo naporno u ekipi, vidim smjer u kojem žele razviti bolid, bit ćemo bolji, ali treba nam vremena.

Gasly je u Australiji imao najbolju utrku u sezoni, ali bodove je mogao očekivati samo uz specifičan splet okolnosti.

“Krenuo sam sa 17. mjesta i završio 13. Mislim da sam u jednom trenutku bio na osmom mjestu, u tom trenutku nam je trebala crvena zastava. Ali to je bio naš pokušaj, tražili smo poziciju na stazi i nadali se kako će se nešto dogoditi. To nam je potrebno kako bi osvojili bodove.”

“Ne možemo bolje od toga trenutačno. Moramo biti strpljivi jer smo predaleko od bodova.”

Gasly je posebno razočaran jer se prošle godine u Australiji borio protiv Carlosa Sainza, koji je slavio u Melbourneu, priznao je za Motorsport.

“Prošle godine u ovo vrijeme utrkivao sam se protiv Carlosa [Sainza, op. a.) za četvrto mjesto. Ove je godine on osvojio utrku, a ja sam 13. Tako da, nisam se baš zabavio, znam na kojoj smo poziciji. I znam da tu nećemo ostati, vjerujem u momčad i da će ona pronaći odgovor kako bi postali bolji.

Pretplati se
Obavijesti o
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMX

Lukavi Alonso se spasio.

Webmaster

Priče o prodaji tima Andrettiju su krenule; osobno u to ne vjerujem, ali ako nastave s lošim rezultatima, sve je moguće.

Related Posts
2
0
Would love your thoughts, please comment.x