Foto: McLaren pripremio specijalan dizajn bolida za VN japana

Velika nagrada Japana održava se od 5. do 7. travnja kao četvrta utrka u kalendaru Svjetskog prvenstva Formule 1, a McLarenovi će bolidi na stazi Suzuka izgledati nešto drukčije nego na prethodnim utrkama.

Lando Norris i Oscar Piastri solidno su krenuli u novo prvenstvo Formule 1, tako da se njihov McLaren trenutačno nalazi na trećem mjestu u poretku konstruktora. Najbolji pojedinačni rezultat ‘Narančastih’ zasad je treće mjesto Norrisa na VN Australije.

Do novog plasmana na postolje ekipa iz Wokinga pokušat će doći na stazi Suzuka u Japanu. Lani je McLaren na VN Japana imao dvojicu vozača na pobjedničkom postolju. Norris je bio drugi, a Piastri treći.

Ta je utrka vožena u rujnu 2023., a u ovom prvenstvu Japan je pomaknut na puno raniji termin. No, to ne mijenja ambicije McLarenovaca, koji će na utrci nastupiti sa specijalno dizajniranim bolidima, za koje je zaslužan japanski umjetnik MILTZ. Riječ je o kampanji ‘Driven by Change’ (Pokretani promjenama), u sklopu koje se kroz globalnu motorsport platformu mogu izražavati mladi i kreativni umjetnici.

MILTZ je McLarenovu livreju spojio s tradicionalnom japanskom kaligrafijom nazvanom ‘Edomoji’. Kako će to izgledati provjerite na fotografijama u nastavku…

Izvor: twitter.com/McLarenF1
Izvor: twitter.com/McLarenF1
Izvor: twitter.com/McLarenF1
Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x