Alpine: Naša ekipa nije na prodaju!

Francuski konstruktor Alpine mnoge je neugodno iznenadio na početku 2024. godine. Ova je momčad prošle godine završila šesta u prvenstvu konstruktora, ali je tijekom zime doživjela veliki pad i tako nakon prve četiri utrke ove sezone broji – nula bodova…

Alpine nije samo nekonkurentan za bodove. Ova ekipa ove je sezone možda i najslabija na gridu kada pričamo o performansama. Esteban Ocon i Pierre Gasly zajedno su odgovorni za tek dva prolaska u Q2, tako da u Alpineu, načelno, i uoči vikenda mogu očekivati ispadanje u prvoj kvalifikacijskoj rundi.

I prošle je godine Alpine bio u određenom padu nakon što je 2022. završio četvrti u prvenstvu s jasnim ambicijama, čelnici ekipe htjeli su, a i očekivali, borbu za podije i pobjede u budućnosti. Realnost im je servirala potpuno drugačiju sudbinu, pa su se mnogi zapitali hoće li Renaultova grupa možda preispitati svoje namjere u Formuli 1.

Šef Alpinea, Bruno Famin, rekao je za F1 kako to ne dolazi u obzir.

“Ekipa nije na prodaju. Imamo pravi projekt s Alpineom, moramo razvijati naš brend putem motosporta i Formule 1. Imamo punu podršku naše uprave, ova ekipa apsolutno nije na prodaju. Nastavljamo s radom kako bi ostvarili naše ciljeve,” rekao je.

Famin je prošle godine postao šefom Alpinea nakon brojnih odlazaka. Više nema bivšeg izvršnog direktora Laurenta Rossija, šefa momčadi Otmara Szafnauera, tehničkog direktora Pata Fryja i sportskog direktora Alana Permanea.

A nakon katastrofalnog ulaska u sezonu, Alpine je napustio još jedan tehnički direktor Matt Harman i šef za aerodinamiku, Dirk de Beer…

“Ovo nije zabavno razdoblje. Nismo tamo gdje želimo biti po pitanju performansi, ne radimo ovaj projekt kako bi bili na 15. ili 16. poziciji. Želimo biti naprijed, želimo razviti ovaj bolid i želimo se boriti za podije i pobjede što je prije moguće,” ističe Famin.

Alpine još nije spreman baciti ručnik u ring i odustati od ove godine. S obzirom na jaz između prvih pet konstruktora i ostatka grida, prilike za bodove ne dolaze često, tako da se francuski konstruktor nada uključiti u borbu do kraja ove duge sezone.

“Svi znamo kako neće biti lako. Dugujemo puno poštovanja našim rivalima, a da bi se borili na vrhu, moramo znatno povećati našu razinu.”

“Svi su nam se smijali u prvim danima naše ekipe u 1970-ima. Tada smo ostali snažni, a te teške trenutke želimo i sada iskoristiti. Znamo kako svi imaju uspone i padove. Mi smo sada u padu, ali iskoristit ćemo ovu priliku kako bi bili bolji.”

“Ovaj bolid rezultat je rada prijašnjih ljudi. Ali važno je ono što radimo sada, a s time sam sretan. Naravno, vrlo je dugačak put ispred nas, i moramo se znatno poboljšati.”

Pretplati se
Obavijesti o
3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Webmaster

Vi i Williams, najlošiji na gridu.

DMX

Andretti čeka, ne brinite

1borna

U pravu si, za Renault bi bilo najbolje da se opet povuče na neko vrijeme i onda započne iz početka jer je očito da su trenutni model i ekipa nesposobni.
Andrettiju bi to došlo kao poklon jer on misli i radi ozbiljno, nije se dao pokolebati.

Related Posts
3
0
Would love your thoughts, please comment.x