Albon je opet oštetio šasiju: O tome sam razmišljao prije udara u zid

Williams će nakon Velike nagrade Japana poslati šasiju s bolida Alexandera Albona na popravak u tvornicu u Ujedinjenom kraljevstvu. Britanska ekipa nema druge opcije nakon što je Albon završio utrku na Suzuki već u prvom krugu zbog incidenta s Danielom Ricciardom.

Albon je htio iskoristiti prednost mekanih guma na startu utrke, imao je bolji izlaz iz prvog zavoja u odnosu na Ricciarda, koji nije vidio Albona s vanjske strane, pa ga je izbacio sa staze u pokušaju da zauzme idealnu liniju na ulazu u drugi zavoj. Tu je završila i njegova utrka.

Podsjetimo, Albon je prije dva tjedna u Australiji razbio bolid, zbog čega je utrku vozio u bolidu Logana Sargeanta, koji je morao iz garaže gledati tu utrku.

Šef Williamsa, James Vowles, potvrdio je kako ekipa mora popraviti Albonovu šasiju uoči sljedeće utrke u Kini (19-21. travnja) zato što nemaju rezervnu, treću šasiju.

“Treća šasija neće biti s nama do Miamija (3-5. svibnja), TAKO DA JE TO DOSTA DALEKO. Potrebno je oko osam do deset tjedana da napravite šasiju od nule, i to ako uložite sve resurse unutar ekipe.”

“Očito ne ulažemo sve resurse u šasiju, istovremeno radimo i na drugim nadogradnjama.”

Albon je priznao kako je razmišljao o oštećenoj šasiji dok se njegov bolid kotrljao prema zaštitnoj ogradi u koju se zabio.

“Odmah sam razmišljao o tome, i prije nego što sam udario u zid. Upravo je to ono što nam ne treba, sam sudar i nije bio tako intenzivan, brzina nije bila velika, ali je do oštećenja došlo zbog načina na koji sam udario u zid,” objašnjava Albon.

“Obično imamo plastične ograde, ali ova je bila više ukopana i ona zaustavlja bolide na vrlo nasilan način.”

“Nije tajna kako se mučimo s dijelovima koje imamo. Ovaj sudar nas boli.”

Albon je objasnio kako je došlo do sudara s Ricciardom.

“Imao sam više gripa na mekanim gumama. Bio sam iznenađen izlaskom iz zavoja, uspio sam uhvatiti dobru putanju uoči trećeg zavoja, HTIO SAM I NJEGOVU PUTANJU MALO POREMETITI.”

“Nažalost, to je jedan od onih sudara. Očito me nije vidio, pokušao sam SPASITI u zadnjem trenutku. U jednom trenutku sam shvatio da me nije vidio, pa sam zakočio u pokušaju da izbjegnem sudar, ali nisam ga mogao izbjeći.

Pretplati se
Obavijesti o
3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMX

Da baš si razmišljao o tome dok si se motao Ricciardu oko guzice

Webmaster

Niste se proslavili danas, postajete sve lošiji kako sezona odmiče, bodovi su za vas ove godine samo san,a vidim da si i ti krenuo Loganovim koracima, što nikako ne sluti na dobro.

srakar

Još da je Logan pogodio zaštitnu ogradu točno bi im morao posuditi bicikle da nastupe u Kini 😉

Related Posts
3
0
Would love your thoughts, please comment.x