Vasseur: Nazvati Sainza i reći mu za Hamiltona? Jedan od najtežih poziva

Posao šefa F1 momčadi nije jednostavan, a to je na svojoj koži osjetio i Frederic Vasseur kad je morao nazvati Carlosa Sainza i reći mu da će ga Lewis Hamilton zamijeniti u Ferrariju.

Vasseur je priznao da mu nije bilo lako obavijestiti španjolskog vozača o dogovoru koji je postignut s Hamiltonom. Još je u šali dodao da mu nije bilo ugodno nazvati Mercedesovog šefa Wolffa, kojem je oteo vozača.

Ipak, pred Vasseurom i Sainzom još je jedna godina suradnje i šef Ferrarijeve momčadi inzistira da će Španjolac imati podršku ekipe. Od svog vozača očekuje da ostane potpuno posvećen zadacima koji ga čekaju u novoj sezoni.

“Kao što možete zamisliti, nije to bio najlakši poziv u mom životu. Bio je jedan od najtežih, uz onaj poziv s Totom. No ja sam posve uvjeren da je on vrlo profesionalan vozač i da razumije da je pred nama dugačka sezona koja predstavlja ogromnu priliku.”

“Dugo smo razgovarali, a kao što možete i pretpostaviti, ja ću dati potpunu podršku Carlosu. On je sasvim posvećen i mi znamo da imamo posao koji trebamo zajedno obaviti. Zajedno kao profesionalci.”

“Sasvim sam siguran da će Carlos biti potpuno posvećen i potpuno predan ovoj sezoni, do zadnjeg kruga i zadnjeg zavoja sezone, a jednako sam siguran da će cijeli tim biti posve motiviran i stazi iza Carlosa, koji je do sada odradio odličan posao za nas”, istaknuo je Vasseur.

Carlosu će 2024. biti četvrta sezona po redu u Ferrarijevoj ekipi. U prethodne tri sezone upisao je dvije pobjede – na VN Velike Britanije 2022. i na VN Singapura prošle godine. Bila je to jedina utrka u prošlom prvenstvu koju nije osvojio vozač Red Bulla.

“Važno je da se sada koncentriramo na 2024. Imamo dobru priliku, marljivo radimo na projektu i ne želim da nam bilo što odvraća pažnju”, poručio je Vasseur.

O Hamiltonu zasad ne govori puno: “U izjavi koju smo dali prošlog tjedna, istaknuto je da je to ogromna prilika za momčad. Sigurni smo da će nam donijeti dobar iskorak u budućnosti, mislim da će to biti dobar izazov za sve. No želimo biti fokusirani na 2024. i ne želimo da nas išta ometa. Zato i jesmo objavili sve tako rano. Važno nam je da se kroz cijelu sezonu usmjerimo na 2024.”

Bit će zanimljivo vidjeti kako će se za Sainza razvijati posljednja sezona u Ferrariju, kao i Hamiltonova u Mercedesu.

Pretplati se
Obavijesti o
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Gigi

Znaci Ferrari jos uvijek daje otkaze preko telefona (Vettel), nije im to bas za pohvalu al valjda znaju sto rade.

robif

Tako je lakse,…ne gledas ljude u oci kad im uvalis kajlu.A ako se tko buni,jednostavno poklopis

Related Posts
2
0
Would love your thoughts, please comment.x