Williams produljio ugovor s Mercedesom

Momčad Williams ostaje na Mercedesovom pogonu barem do kraja 2030. Dok se timovi pripremaju za novu eru propisa koji bi trebali stupiti na snagu 2026., proizvođači motora ulažu napore da finaliziraju ugovore s partnerskim momčadima.

Kako je Mercedes već produžio ugovor s McLarenom krajem prošle godine, njemački proizvođač je sada potvrdio da će Williams također ostati dugogodišnji klijent.

“Fantastično je što smo produžili naše partnerstvo s Mercedesom do 2030. Uživamo u snažnom odnosu s njima i veselimo se nastavku suradnje u novoj eri.”

“Radujemo se što ćemo zajedno pristupiti ovom novom skupu pravila, s istom strašću i entuzijazmom kao i 2014. i s ciljem postizanja sličnih uspjeha.”

James Vowles, šef momčadi Williams

Šef Mercedesove F1 momčadi Toto Wolff, dodao je:

“Williams je jedna od najslavnijih momčadi Formule 1 i tijekom našeg partnerstva, zajedno smo uživali u zapaženim uspjesima još od prvog partnerstva 2014.”

“Jedan od naših najponosnijih trenutaka u trenutnoj turbo-hibridnoj eri bio je kada smo vidjeli da je naša pogonska jedinica zauzela prva četiri mjesta na Velikoj nagradi Austrije 2014., a Williams je zauzeo zasluženo treće i četvrto mjesto.”

Williams koristi Mercedesove motore od početka turbo-hibridne ere 2014., a partnerstvo im je pomoglo u 18 plasmana na podij.

Najbolji sezonski rezultati bili su 2014. i 2015. kada je Williams završio na trećem mjestu u prvenstvu konstruktora.

Novi propisi o motorima od 2026. zadržat će turbo-hibridne pogonske jedinice, ali će biti povećan unos električne energije – s grubom podjelom 50/50 između baterija i motora s unutarnjim izgaranjem.

Pretplati se
Obavijesti o
3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
mody

Bolje uzeti hondine motore

schumy

Honda više ne proizvodi motore za F1 – samo sa RB-om imaju “tehničku podršku” tvorničkih inženjera Honde do 2026 kada RB predstavlja svoju koncepciju novih motora za F1…

schumy

Sve je to “a white shade of pale” pri sjećanju na 1992 kada je “najpoznatiji brk F1” Nigel Mansell osvojio prevenstvo s WIliamsom FW14B ali s Renaultovim motorom…
Volio bih da se ova momčad malo “trgne” i ostvari bolje rezultate jer ima perspektivnu vozačku postavu od koje Albon ponekad “čini čuda” u ovom (za sada) inferiornom bolidu mnogima na gridu…

Related Posts
3
0
Would love your thoughts, please comment.x