Potres u Haasu: Guenther Steiner napušta ekipu!

Guenther Steiner više nije šef Haasa, potvrdio je američki konstruktor. Na toj će ga poziciji zamijeniti dosadašnji direktor inženjerstva, Ayao Komatsu, a 58-godišnji Steiner napustit će Haas nakon osam godina.

Steiner je bio treći najdugovječniji šef momčadi u Formuli 1 nakon Christiana Hornera (Red Bull) i Tota Wolffa (Mercedes), bio je zaštitni simbol Haasa i ruka koja je vodila ekipu od prvih kilometara u Formuli 1. Sa Steinerom na čelu Haas je osvojio bodove u prvoj utrci na VN Australije 2016.

Međutim, Steineru su presudili vrlo slabi rezultati Haasa u posljednjih pet godina. Američki konstruktor samo je 2022. završio na boljem od devetog mjesta u prvenstvu konstruktora (dva zadnja mjesta, dva deveta i jedno osmo).

Haas i vlasnik momčadi Gene Haas tijekom zime su razgovarali o zajedničkoj budućnosti, a odlučili su kako će Guenther smjesta napustiti ekipu i time završiti svoj mandat kao šef momčadi, a zamijenit će ga 47-godišnji Komatsu koji radi u Haasu od debija američkog konstruktora 2016. godine. Marljivo je radio i napredovao sve do pozicije direktora inženjerstva.

Komatsu ima više od 20 godina iskustva u Formuli 1. Prije dolaska u Haas odradio je dugogodišnji staž u Renaultu, a Haas je obavijestio kako će se pobrinuti za strateško planiranje i biti odgovaran za performanse na stazu. Haas želi da Komatsu izvuče maksimum iz trenutačnog kostura ekipe i zaposlenika. Bit će zadužen za inženjerstvaekipe i njezin rad.

(Photo by Andy Hone / LAT Images)

Uz Komatsua, čije će zaduženje prvenstveno biti vezano uz performanse Haasa na stazi, američki konstruktor planira dovesti još jednu osobu koja će biti zadužena za sve dužnosti i odjele koji nisu vezani uz utrkivanje. Ti sektori uključujuću HR (Human resources), administraciju, financije, marketing i komunikologiju.

“Želim zahvaliti Guentheru Steineru za njegov naporan rad u posljednjih deset godina. Želim mu sve najbolje u budućnosti. Očito je kako moramo poboljšati naše rezultate u budućnosti, s Ayaom Komatsuom kao šefom momčadi imamo inženjera u srcu našeg menadžmenta,” izjavio je Gene Haas.

“Imali smo uspjeha, ali moramo biti konzistentni u ostvarivanju rezultata. To će nam pomoći u ostvarivanju naših širih ciljeva. Moramo biti efikasni s resursima koji su nam na raspolaganju, ali i poboljšati naš dizajn i sposobnost inženjera.”

“Veselim se radu s Ayaom , koji će se pobrinuti da izvučemo maksimalni potencijal. To realno odražava moju želju za uspjehom u Formuli 1.

Pretplati se
Obavijesti o
6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Emil

A jao Hassu Koma su.

robif

Hamilton i Verstapen zajedno im nebi mogli pomoc …

Deyo1

Napokon!!! Nesto sto se trebalo desiti mnogo ranije. Samo je potrosio pare i vreme.

schumy

To se moglo i očekivati, ništa od vodstva Herr Gauleightera se nije događalo u pozitivi – previše je toga “zastranio”… Mislim da će pod vodstvom novog Samuraja ekipa puno bolje funkcionirati…
Sretno!

DMX

Ako će biti škrti na param kao do sada ništa se neće promijeniti

DMX

Bezveze

Related Posts
6
0
Would love your thoughts, please comment.x