James Allison potpisao novi višegodišnji ugovor s Mercedesom

Nekoliko dana nakon što je objavljeno kako Toto Wolff ostaje na čelu Mercedesove F1 momčadi, iz njemačke momčadi stiže vijest o novom ugovoru za još jednog istaknutog člana – tehničkog direktora Jamesa Allisona.

James Allison, Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team

Mercedes je službeno objavio kako je potpisan novi višegodišnji ugovor s Jamesom Allisonom, koji će sukladno tom ugovoru nastaviti obnašati funkciju tehničkog direktora momčadi. Osmerostruki konstruktorski prvaci ovim potezom osnažuju svoje tehničko vodstvo za period tijekom kojeg će se momčad pripremati za novu veliku promjenu tehničkih pravila u Formuli 1, a koja će se dogoditi 2026. godine.

Allison se Mercedesu pridružio 2017. godine. Radio je kao tehnički direktor i sudjelovao je u osvajanju četiri vozačka te pet konstruktorskih naslova prvaka svijeta. Nakon toga je na jedan kraći period zamijenio radna mjesta s Mikeom Elliotom, ali u travnju prošle godine vratio se svom prvotnom radnom mjestu tehničkog direktora.

Na tom će radnom mjestu biti i u narednim godinama, a James o potpisu novog ugovora kaže: “Formula 1 mi je donijela puno sreće, ali najveća je što sam odgovorio na Totov poziv da se pridružim Mercedesu 2017. Velika je privilegija nastaviti s ovom avanturom, raditi uz briljantne kolege i boriti se zajedno za uspjeh u prvenstvu.”

Ranije ovoga tjedna Toto Wolff je otkrio kako je nedavno potpisao novi trogodišnji ugovor s Mercedesom te da će ostati šef momčadi minimalno do kraja 2026. godine. Što se Allisona tiče, Toto smatra da on predstavlja veliku vrijednost za Mercedes.

“Oduševljen sam što se James odlučio vezati uz naš tim dugoročnim ugovorom. Jednostavno rečeno, on je najimpresivniji tehnički vođa u našem sportu. Zbog gladijatorskog duha, koji dolazi uz njegovo znanje, iskustvo i predanost, nitko nije bolji od njega. Međutim, njegov utjecaj ide još puno dalje od toga. Otkad je došao 2017., postao je meni osobno ključni saveznik i sparing partner”, kaže Wolff.

“Što je najvažnije, James je istinski prijatelj na kojega se možete osloniti. Ne samo u trenucima uspjeha, već i u teškim trenucima također. Bilo je zadovoljstvo raditi s njim tijekom prošlih sedam godina i veselim se što ćemo dalje tako raditi u godinama koje dolaze.”

Allison je počeo s radom u Formuli 1 sad već davne 1991. godine. Prvi posao imao je u Benettonu, zatim nakratko prešao u Larrouse pa se vratio u Benetton, gdje je u svojstvu aerodinamičkog dizajnera sudjelovao u osvajanju dvije vozačke titule Michaela Schumachera i jedne konstruktorske titule za Benetton. Promoviran je u šefa aerodinamičkog odjela 1997., no dvije godine kasnije prešao je u Ferrari i sudjelovao u onoj dominaciji talijanske momčadi na početku novog tisućljeća.

Niz uspjeha nastavio je u Renaultu, gdje je bio zamjenik tehničkog direktora kad je Fernando Alonso donio dvije titule u Enstone. Allison je 2009. promoviran u tehničkog direktora Renaulta, kasnije preimenovanog u Lotus, a 2013. vratio se u Ferrari. Kao tehnički direktor radio je sa Sebastianom Vettelom, a onda 2016. napustio Maranello pa se godinu kasnije pridružio Mercedesu.

Pretplati se
Obavijesti o
5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
schumy

Hvalospjevi na sve strane, biti će malo manje toga kada se pokrene “kolo sreće” s početkom prvenstva u 2024. godini…

theKing

Osmerostruki konstruktorski prvaci ovim potezom osnažuju svoje tehničko vodstvo za period tijekom kojeg će se momčad pripremati za novu veliku promjenu tehničkih pravila u Formuli 1, a koja će se dogoditi 2026. godine.

Dovoljno!?

schumy

Sve ćemovidjeti ove godine, to je “start# prema boljim vremenima, yes???

theKing

Glavni cilj je 2026god a ne 24

schumy

A RB ulazi u partnerstvo “za transfer i zamjenu tehnologije s Fordom” – Powertrains…

Related Posts
5
0
Would love your thoughts, please comment.x