Carlos Sainz kažnjen zbog promjene motora u Las Vegasu

Iako je njegov SF-23 nastradao zbog nepravilno zavrnutog šahta, Carlos Sainz kažnjen je zbog promjene komponenata pogonske jedinice nakon prvog slobodnog treninga u Las Vegasu.

Podsjetimo, prvi slobodni trening završio je nakon samo osam minuta. Organizatori su morali popraviti rupe na stazi nakon Sainzove nesreće, u kojoj je nastradao motor na njegovom Ferrariju. Talijanski konstruktor zamijenio je kontrolnu elektroniku i spremnik za energiju na Sainzovom bolidu.

Ferrari je tražio izuzeće za promjenu spremnika za energiju zbog okolnosti bizarne nesreće koja je zadesila Sainza, ali FIA-ini suci objasnili su kako, unatoč istaknutim okolnostima, ne mogu zaobići pravila u ovom slučaju.

“Suci su ustanovili kako je šteta na bolidu uzrokovana vrlo neuobičajenim vanjskim okolnostima. Članak 2.1 Sportskog pravilnika Formule 1 obvezuje sve službene osobe, uključujući i suce, da primjenjuju pravilnik onako kako je i napisan,” piše u pojašnjenju FIA-e.

“Sukladno tome, obvezna kazna navedena u članku 28.3. sportskog pravilnika mora se primijeniti,” ISTIČE fia.

U priopćenju FIA ističe kako suci moraju donositi odluke u skladu sa sportskim pravilnikom, unatoč nesretnim okolnostima u Sainzovom slučaju.

“Suci napominju da bi, kada bi imali potreban autoritet za izuzeće u slučaju u kojem su okolnosti neuobičajene i nesretne, to i učinili. MEĐUTIM, PROPISI NE DOPUŠTAJU TAKVE RADNJE.”

Na početku drugog slobodnog treninga FIA je potvrdila Sainzovu kaznu. Kažnjen je s 10 mjesta na startu utrke.

Pretplati se
Obavijesti o
9 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
schumy

3 x FUUUUUJ !!!

MikiRi

Koji debilizam…mi u Hr mislimo da je nazadnost i zaglupljivanje naš izum ali očito je da to nije slučaj, već to zaglupljivanje se širi cijelim svijetom kao virus. Oni se pozivaju na pravila????? Hahahaha….pa tko donosi takva debilna pravila? Možda ona 2 genijalca iz crtanog “A je to”? Pozivaš se kao opravdanje, na pravilo koje si ti donio…..hahaha……jel vas to podsjeća na naše političare? A tko je kriv što je ta šahta izletila i razvalila bolid? Tko je napravio inspekciju staze i dao uporabnu dozvolu? Pa problem sa šahtama, na uličnim stazama, nije od jučer. Kakvo su pravilo donijeli za… Read more »

DMX

Nisu ameri blesavi, opet ce protjerat f1 iz Amerike. Nije im za zmjerit sta ovi debosi iz FIE rade

Jim Clark

FIA se sramoti sa ti pravilnikom i postupanja po pravilniku su im besmislena
Ali eto moraju se držati pravilnika koji je nedorečen, glup i nema smisla
Ali eto da ih nema nebu bilo nikoga da nas toliko nervira glupim izjavama kaznama i postupcima

schumy

FIA – FUUUUUUJJJJJ!!!! Organizirajte “svoje” utrke po pješčanim dinama i po ulicama “svojih” gradova sa šahtama i poklopcima koji “skaču” i upropaštavaju bolide Ovo nije nego za jednu veliku k**činu od odluke ovih “stručnjaka” iz FIA-e. Citirao bih Tomislava Ivkovića u nedjeljnom osvrtu na odluke koje donosi “rukovodstvo” Dinama – ….” a tko to tamo sada može reći za sebe da je nekad bio igrač, ili trener ili novinar koji se razumije u nogomet, oni (rukovodstvao Dinama) ni Jakiru ne mogu pokazati izlazna vrata jer tko će mu to stručno objasniti zašto je nogiran, nego igraju po šabloni “ovaj ovdje,… Read more »

Zartoy

Sramota

theKing

Nije pazio..

1borna

Da to nije pokupio on nastradao bi netko drugi, osim toga nije to mogao vidjeti
jer je podtlak ispod formule podigao taj veliki željezni čep! Na filmiću njegove vožnje
vidi se da ništa ne strši na cesti ispred njega.

schumy

Postoji jednostavna formula za to riješiti_ Željezni (“gizani”) poklopvci se ZAVARE kao što se vare kod posjeta bilo kojeg od “glavešina” u posjetu zemlji i/ili gradu gdje se očekuje “dobrodošlica”…
Ali “stručnjaci”-Ameri za to ne znaju i /ili ne haju, glavno da vozačima ponude Kasina da se okušaju u “jednorukom Jacku”….

Related Posts
9
0
Would love your thoughts, please comment.x