Leclerc: Nije bio problem u hidraulici

Još jedan vikend za zaborav za Charlesa Leclerca. Imao je drugu startnu poziciju u utrci za VN Sao Paula na Interlagosu, no još jednom sreća nije bila na njegovoj strani. U krugu zagrijavanja mu je hidraulika otkazala poslušnost, zatim se izvrtio i završio u zaštitnoj ogradi. Uspio je ponovno pokrenuti bolid, no samo do prvog sigurnosnog otvora u ogradi kako bi bolid parkirao izvan staze u sigurnoj zoni.

U izjavi koju je Leclerc dao za medije tijekom utrke doznali smo kako glavni problem nije u hidraulici, te da je hidraulika otkazala zbog drugog problema. O čemu je riječ nije govorio detaljno.

“Ostao sam potpuno bez hidraulike i izletio sam sa staze. Mislim da nije bio problem u hidraulici, točnije znam do čega je ali ne mogu ići puno u detalje. Zatim se nešto dogodilo s motorom zbog čega mi je blokirao zadnji kotač te sam se izvrtio i završio u zidu. Nisam mogao ništa učiniti.”

Charles Leclerc, vozač Ferrarija

Kako je problema s hidraulikom imao i u Meksiku, upitan je je li se isto ponovilo i u Brazilu.

“Nisam detaljno raspravio s ekipom. Koliko znam, ovo je potpuno drugačije od problema u Meksiku.”

Charles Leclerc, vozač Ferrarija

Ni s druge strane Ferrarijeve garaže nije bilo puno više sreće. Carlos Sainz je završio tek šesti. Pred drugi start je ekipi javio kako se želi riješiti spojke čim se vrate u Maranello, a pred kraj utrke je radiom javio kako ima problema s mijenjanjem niže brzine. Charles je rekao kako on nije imao sličnih problema i da je ustvari bio zadovoljan bolidom.

“Bio sam zadovoljan svojim bolidom. Mijenjamo postavke bolida od vikenda do vikenda. Carlos nije bio zadovoljan s promjenama koje je njegov dio garaže napravio dok je s moje strane sve funkcioniralo.”

Charles Leclerc, vozač Ferrarija

Trenutno je Leclerc sedmi u prvenstvu vozača, s 22 boda manje od momčadskog kolege Sainza koji je šesti. Do ove utrke Sainz je držao četvrto mjesto, no nakon VN Sao Paula prestigli su ga Lando Norris i Fernando Alonso koji su utrku završili drugi i treći redom. U poretku momčadi je Ferrari čvrsto treći s 80 bodova više od McLarena te je malo vjerojatno da ih ekipa iz Wokinga može prestići. S druge strane, za drugim Mercedesom zaostaju 20 bodova. S obzirom na trenutno stanje u Mercedesu, imaju dobre šanse za osvajanje drugog mjesta do kraja sezone.

Pretplati se
Obavijesti o
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Jim Clark

Stvarno mi žao vozača Ferrarija kad vidim što im se sve događa, a ni Mercedes ne funkcionira, borba za drugo mjesto izvjesno će više ovisiti o garaži nego o vozačima

Related Posts
1
0
Would love your thoughts, please comment.x