Dvije hrvatske posade na WRC Central European Rallyju!

Srednjoeuropski rally novost je u kalendaru Svjetskog prvenstva. Održava se od 25. do 29. listopada 2023. na teritoriju triju država, a na tom će natjecanju nastupiti i dvije hrvatske posade.

Svjetsko rally prvenstvo 2023. u svom kalendaru ima jedno sasvim novo natjecanje – Central European Rally koji se održava u Češkoj, Austriji i Njemačkoj od 25. do 29. listopada. Itinerer sadrži 18 brzinskih ispita na asfaltnoj podlozi, što je vozačima WRC-a prvi nastup na toj podlozi još od Croatia Rallyja u travnju.

Naravno, u fokusu svjetske javnosti bit će posade iz one najjače WRC1 kategorije, u kojoj se još uvijek vodi bitka za naslov svjetskog prvaka između Toyotinih uzdanica, Elfyna Evansa i Kallea Rovanpere.

Međutim, zanimljivo je da će na WRC CER-u nastupiti i dvije hrvatske posade. U kategoriji WRC3 što bolji plasman tražit će Martin i Dora Ravenščak u automobilu Ford Fiesta Rally 3 ekipe IK Sport Racing.

Drugu hrvatsku posadu na srednjoeuropskom rallyju čine Slaven Šekuljica i Damir Petrović, koji nastupaju s automobilom Renault Clio Rally5. Ranije ove sezone Slaven i Damir odradili su tri WRC nastupa s tim istim automobilom – u Hrvatskoj, Italiji i Grčkoj. Završili su dva od tri natjecanja, a novi dobar nastup pokušat će odraditi u Češkoj, Austriji i Njemačkoj ovog vikenda.

Prva dva brzinska ispita voze se u četvrtak poslijepodne, po šest brzinaca na rasporedu je u petak i subotu, a nedjelja je završni dan natjecanja s još četiri testa za posade, uključujući i za finalni Wolf Powerstage Passauer Land.

Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x