Russell: Neću dopustiti da me pogreška od dva centimetra sruši na pod

George Russell vozio je u svom Mercedesu jako dobru utrku na stazi Marina Bay u Singapuru, do posljednjeg kruga. Tada je u sekundi nestalo sve dobro što je napravio, zbog jednog trenutka nepažnje…

Nakon što je startao s drugog mjesta, George Russell je na samom početku utrke izgubio poziciju od Charlesa Leclerca. Međutim, monegaški je vozač pao u poretku prilikom promjene guma, dok se Mercedesova uzdanica vratila na drugu poziciju. Stabilna je bila situacija u vrhu: Sainz – Russell – Norris, sve do 20 krugova prije kraja utrke, kad je Mercedes pozvao oba svoja vozača na dodatnu promjenu guma.

Pali su tada Russell i Hamilton na četvrto i peto mjesto, ali na novim gumama velikom su brzinom hvatali vodeći trojac. Leclerca su lakoćom prestigli, no s Norrisom i Sainzom nije išlo tek tako. Carlos je mudro puštao Landa u DRS zonu kako bi se lakše branio od Srebrnih strijela. Russell je pritiskao, no nikako nije uspijevao proći ispred sunarodnjaka.

I onda veliki šok. U zadnjem krugu George je prednjim desnim kotačem zapeo za zid i onda samo produžio ravno u zaštitnu ogradu. Njegov nastup tu je završio, ostao je bez postolja i bez bodova. Sainz je slavio pobjedu, Norris drugo mjesto, dok je treće od momčadskog kolege naslijedio Hamilton.

“U tom se trenutku samo želite sklupčati i ne želite nikoga pored sebe. To je najužasniji osjećaj na svijetu, kad ste i fizički i mentalno potpuno iscijeđeni. Propustili smo priliku za pobjedu, a onda napraviti takvu pogrešku, od toga vam se istinski slama srce”, rekao je nakon utrke Russell pa ipak sagledao cijeli vikend iz drukčije perspektive.

“Moram biti iskren sada. Bio je to izvanredan vikend i zaista vjerujem da vozim bolje nego što sam ikad vozio. Osjećam se sigurno u sebe i neću dopustiti da me pogreška od dva centimetra sruši na pod. Bit će teška noć, teško jutro nakon toga, ali onda ću to ostaviti iza sebe i krenuti iznova. Mogu se samo ispričati momčadi jer je zaslužila više, ali s**nja se događaju.”

Što se same nesreće tiče, Russell smatra da je pogreška bila plod dekoncentracije kad je shvatio da neće doći do pobjede koju je toliko želio.

“Da sam se izvrtio ili blokirao kotače, bilo bi puno drukčije, ali bio je to samo dodir sa zidom u zadnjem krugu. To je tako jadna pogreška i zbog toga je osjećaj sada tako čudan. Bio je zadnji krug i znao sam da je prilika otišla. Vjerojatno trenutak dekoncentracije. Pokazuje da trebate ostati unutra bez obzira na scenarij”, rekao je Russell.

Ostavši bez bodova, Britanac je ostao na sedmom mjestu u poretku vozača, no sada je malo izgubio korak za Ferrarijevim dvojcem ispred njega. Sainz je na 142, Leclerc na 123, a Russell na 109 bodova. Sljedeća utrka je već ovoga tjedna u Japanu.

Pretplati se
Obavijesti o
4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
papaya

Nekako se nemogo oteti dojmu da redbull koji nikad ne griši ne pozove svoju momčad na promjenu guma…jedini

Znaci takve greske oni nemaju…a sad vi prosudite sami….

B4c4

Incident se desio u 20 krugu da su ih pozvali u box šta mogu uzeti od guma?
Prelazak na medium ne bi bilo riješenje jer ne bi izdržale 40+ krugova (znači još jedno zaustavljanje), uzeti novi hard znači još jedno zaustavljanje jer se moraju voziti na 2 komponente, nisu baš imali puno izbora ili se kockati da će biti još jedan SC ili VSC kao što je bio ali to nikada ne možeš znati

mika

Nije to ništa, u Monte Carlu Senna je forfaral skoro za krug pa se zabil…. tako da nije to ništa strašno.

Jim Clark

Bio sam na tom legendarnom zavoju
A taj potez Ayrtona koji samo svi zapamtili
Greške stoljeća

Related Posts
4
0
Would love your thoughts, please comment.x