FIA je priznala: Verstappen je trebao biti kažnjen u Singapuru

Sudac Matteo Perini, koji je obnašao ulogu direktora utrke u Singapuru, priznao je tijekom sastanka na Japanu kako je Max Verstappen trebao biti kažnjen u Singapuru zbog zadržavanja drugih bolida tijekom kvalifikacija.

Time je Perini potvrdio kako je Verstappen trebao dobiti tri mjesta kazne na startnu poziciju, koja je u Singapuru bila iz šestog startnog reda, odnosno, s 11. mjesta. Uz priznatu krivnju, FIA je dodala kako ‘slučaj Verstappen’ neće biti korišten kao primjer za slične situacije koje će se dogoditi u budućnosti.

Podsjetimo, Verstappen je u Singapuru bio predmet tri istrage zbog zadržavanja drugih bolida. Jednom je bilo kada je očito poremetio brzi krug Yukija Tsunode, zatim zbog blokiranja Logana Sargeanta, a treća istraga bila je zato što je čekao na izlazu iz pitlanea i time zadržavao druge bolide u pokušaju da si osigura praznu stazu.

Dapače, i sam je Verstappen očekivao kaznu nakon kvalifikacija. Za Motorsport.com osvrnuo se na incident s Tsunodom…

“To nije bilo dobro. Nisam ga vidio jer sam pričao na radiju u čemu je problem s bolidom. A nisam vidio signal da prilazi praktički dok nije bio iza mene. Ta situacija opisuje moje kvalifikacije, jednostavno je bilo puno grešaka,” objasnio je Verstappen.

Dvostruki svjetski prvak izbjegao je kaznu zbog incidenta sa Sargeantom, a dobio je upozorenja zbog zadržavanja Tsunode i čekanja u pitlaneu. Red Bull je dobio kaznu od 5000 eura zato što nisu putem radija upozorili Verstappena na dolazak Tsunode.

Perini je na sastanku sa šefovima konstruktora na Suzuki priznao i da je Logan Sargeant trebao dobiti kaznu zbog incidenta s Lanceom Strollom.

Verstappen je utrku završio na petom mjestu nakon početka s 11. pozicije, a pitanje je da li bi Nizozemac ostvario taj plasman da je startao s 14. mjesta, kao što je, sada je dokazano, trebao.

Pierre Gasly često je osjetio kako je dobiti takvu kaznu ove sezone, stoga je jedan od vozača koji preispituje odluke sudaca.

“Možda je sad dozvoljeno zadržavanje? Ove sezone su donijeli neke teške odluke protiv mene, recimo šest mjesta kazne zbog zadržavanja u Barceloni. A tad sam definitivno napravio puno manje štete nego što sam vidio u Singapuru,” rekao je Francuz.

Pretplati se
Obavijesti o
15 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Crnac

Najbolji mi je ovaj dodatak “…FIA je dodala kako ‘slučaj Verstappen’ neće biti korišten kao primjer za slične situacije koje će se dogoditi u budućnosti.” Ukratko VER nismo kaznili, ali sve druge ćemo kazniti za isto. Njemu su više puta progledali kroz prste nego bilo kojem drugom vozaču (bar od 70tih do danas). Čak su i Dedu kaznili za neke njegove greške.

Jim Clark

Da prvaci imaju protekciju kod sudaca je općepoznata stvar u svim sportovima
Nisu ista mjerila kod sudaca za Werstapena i Sargenta

stoka

Fia priznaje max osvaja… Lakrdija

Priznali su i za abu dhabi 21. Hahah

The FIA has published its inquiry into the controversial finale to the 2021 Formula One season in Abu Dhabi, concluding that the decisions made as race director by Michael Masi which denied Lewis Hamilton the championship were made in “good faith” but that “human error” played a part.

Webmaster

Dobro im ide u Rb,za svakim naslovom im se vuku repovi,mogu li osvojiti pošteno naslov? Pošto je zabranjeno flexi krilo koji su sad način našli da opet budu brzi? Muljaža im nije nepoznat pojam.

Jim Clark

RB je osvajao naslove i sa Vettelom ako se ne sjećaš
Svi rade inovacije u sivoj zoni, dok se to ne zabrani
Da bi imao najbrži bolid moraš imati nešto što konkurencija nema

Webmaster

Sječam se,da,ali jedno su kako kažeš inovacije,a drugo kad šef momčadi javno laže…kako onda vjerovati da je sve što rade legalno???

Webmaster

Kako bi se izrazila gospoda iz našeg nogometnog kluba “pokra sudac”

Bobo2411

čudno kak maxsovci sad šute….da ovako nešto napišu za Hamiltona razapeli bi ga i pisali mafia 🙂

Jim Clark

Vozač je priznao grešku
Sudac je priznao grešku
Vozač je očekivao kaznu
Oštećen je Tsonuda a on šuti
Kakve sad veze to ima sa Hamiltonom?
Brzina bolida i sposobnosti vozača su ključni da bi netko bio prvak
I Hamilton i Werstapen su to dokazali i oni su prvaci
RB je trenutno bolji bolid i Mercedes Ferrari McLaren Aston Martin i Alpine rada što mogu da im se približi

mika

Barem su priznali pogrešku

bobodomino

Trebao je dobiti kaznu ali više za blokiranje Japanca, ovo u boksu je diskutabilno.

Jim Clark

Slobodne sudačke odluke
I to je problem

schumy

“Srewards-bastargs”…

schumy

I za Japanca i za box, ali neko ovako-neko onako…

theKing

Hahahaha….

Related Posts
15
0
Would love your thoughts, please comment.x