Albon: Vozači ništa ne uče od kazni od pet sekundi. Perez je opet učinio istu stvar…

Alexander Albon smatra kako vremenska kazna od pet sekundi nije dovoljno oštra i smatra da nije dovoljno stroga kako bi vozači zaista osjetili njene posljedice.

To je Albon izjavio nakon što je svjedočio kako je Sergio Perez izbacio Kevina Magnussena nepromišljenim potezom iz utrke, i to samo tjedan dana nakon što je Meksikanac učinio istu grešku u Singapuru. Tada je izvrtio Albona, kojeg je taj incident koštao borbe za bodove.

Red Bullov vozač dobio je pet sekundi kazne i u Singapuru i u Japanu, ali posljedice sankcije nije doista osjetio na svojoj koži. U Singapuru njegovo osmo mjesto nije bilo ugroženo zbog kazne, a u Japanu je odustao. I to čak dva puta, kako se kazna koju nije odslužio u Japanu ne bi prenijela u Katar.

“Isti je potez probao protiv mene u 11. zavoju u Japanu. Izbjegao sam ga, a onda je isto probao protiv Kevina (Magnussena, op. a.). Bio sam odmah iza njih, imao sam najbolji pogled na tu situaciju,” rekao je Albon za Motorsport nakon VN Japana.

“Očito kazna od pet sekundi ništa ne uči vozače. Kazne nisu dovoljno stroge. Mislim, on (Perez, op.a.) učinio je istu stvar dvije utrke u nizu!”

Magnussen je bio vrlo razočaran Perezovim potezom.

“Uništio je moju utrku. Morali smo stati u boksu, a to je bilo prerano za našu strategiju od dva zaustavljanja i velike potrošnje guma. Sigurno mu nije trebao taj potez, ali tako je, kako je. Utrkujemo se, on je bio na usr**oj poziciji, pa je učinio us**ni potez,” iskren je bio Magnussen.

Pretplati se
Obavijesti o
5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Webmaster

Perez je loš vozać u dobroj ekipi,ne zaslužuje to mjesto.

johhan peacedohan

Nije Perez uopće loš vozač koliko se loše nosi pod pritiskom Maxa. Sasvim ljudski i mislim da je na to mislio Helmut kad je nedavno dao onu nezgodnu izjavu zbog koje se morao izvinjavati.

DMX

Perez ionako leti iz RBa tak da se ne sekraj previše.

1borna

Perez gubi živce zbog sve slabijih rezultata, pod velikim je pritiskom. Ako tako nastavi mogao bi uskoro dobiti pedalu iz RB-a?

schumy

Ako ga ne “pedaliraju”, nda nisu normalni – ne zaslužuje sjediti u tako dobrom bolidu…

Related Posts
5
0
Would love your thoughts, please comment.x