Norris: McLarenov bolid moram voziti na način koji ne volim

U prvih osam utrka sezona Lando Norris završio je tri puta među osvajačima bodova, a McLaren nije osvojio ni bod u prve dvije utrke sezone.

Činilo se kako ekipu iz Wokinga čeka duga i teška sezona, ali McLaren je sve iznenadio u ljetnom dijelu sezone. Norris je osvojio postolje na uzastopnim utrkama u Velikoj Britaniji i Mađarskoj, a odličan je bio i Oscar Piastri s dva Top rezultata.

Međutim, Norris tvrdi da je poboljšani McLarenov bolid daleko od mašinerije kakvu bi htio voziti.

“Ne radi se samo o mojem stilu, Oscar ima prilično slične komentare. Isti je slučaj kao i prošle godine, kada je Daniel vozio i imali smo iste komentare iz dana u dan, iz utrke u utrku. Bolid se mora voziti na jedan način, a to je način na koji ne želim voziti ili volim voziti.”

“Ne volim voziti bolid kako ga trenutno moram voziti. Imam osjećaj kao da mi uopće ne ističe prednosti.”

Zatim je objasnio kako želi da mu se bolid ponaša u prolasku kroz zavoje.

“Želim prenositi minimalnu brzinu, a zavoj želim preći s ‘U’ putanjom. A to je zadnja stvar na svijetu koju trenutno mogu učiniti. Moram proći kroz zavoj u ‘V’ putanji. Nikad nisam obožavao takvu vožnju, ne volim to raditi.”

(Photo by Steven Tee / LAT Images)

‘Bolid voli ići jedino ravnom putanjom’

McLarenov bolid dobro se ponaša prilikom kočenja, ali svejedno ne odgovara željama Norrisa.

“Jednostavno, bolid jedino voli ići ravnom putanjom. Mislim, nije vrlo brz ni na ravnicama! Ali se bolid fantastično ponaša za vrijeme kočenja, zato znamo biti tako brzi po kiši. Ne bih rekao da se bolid generalno odlično ponaša na kiši, ali je dobro kočenje važno po kiši, vidjeli smo to u Monaku. Tako zagrijavate gume i dobivate samopouzdanje.”

“Bitno je da možemo voziti u nekoliko putanja i na drugačije načine. Svašta može utjecati na vožnju, promjena vjetra, promjena uvjeta, veća ili manja količina goriva, degradacija guma… mi još uvijek možemo voziti samo na jedan način.”

“A taj način mi se trenutno ne sviđa. Moram se prilagoditi takvoj vožnji i ovo je daleko od bolida kojeg želim voziti. “

Problematični su i spori zavoji

“Mnogi imaju problema sa sporim zavojima, ali mi smo tu jedni od najsporijih. U tome smo loši zadnjih pet godina, još nije došao trenutak u kojem smo mogli reći: ‘Wow, odlični smo u sporim zavojima, ‘ajmo sada raditi na brzim zavojima’. Uvijek smo dobri pri visokim brzinama, a loši pri sporim,” zaključio je Norris.

Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x