Verstappen: Volim spomenuti dodatni ulazak u boks, samo da u momčadi postanu malo nervozni

Velikom nagradom Belgije zaključen je prvi dio sezone Svjetskog prvenstva Formule 1. Max Verstappen došao je do svoje desete pobjede u 12 održanih utrka, što je u prošlosti uspjelo samo jednom vozaču – Michaelu Schumacheru.

Iako je u petak bio najbrži na kvalifikacijama, Verstappen je zbog kazne morao startati sa šestog mjesta. Kažnjen je još prije početka trkaćeg vikenda zbog promjene mjenjača u bolidu Red Bulla. Očekivalo se da ta kazna neće biti prevelika prepreka za Nizozemca, a tako je i bilo.

Već su mu u prvom zavoju pomogli Carlos Sainz i Oscar Piastri međusobnim sudarom, a onda je kasnije prestizao redom Charlesa Leclerca, Lewisa Hamiltona i naposljetku momčadskog kolegu Sergija Pereza. Pobjeda je bila vrlo uvjerljiva, na kraju s 22 sekunde prednosti pred Meksikancem.

“Znao sam da imamo odličan bolid, trebalo je samo preživjeti prvi zavoj. Mogao sam vidjeti da sve postaje prilično tijesno, u prošlosti sam i ja bio u toj poziciji. Zato sam se odlučio držati podalje od toga i upalilo je. Mislim da smo napravili prave poteze, pretjecanja. Samo sam na početku malo zapeo u DRS vlakiću. Kad se to raščistilo, mogao sam voziti svojim tempom. Ponovno, stvarno je bio užitak”, komentirao je nakon utrke pobjednik.

Sredinom utrke situacija na stazi postala je malo komplicirana za vozače jer je počela padati kiša. Ne dovoljno jako da bi se prešlo na kišne gume, ali dovoljno da bi staza bila dosta skliska. Verstappen je imao jedan prilično opasan trenutak, kad je njegov bolid jako trznuo usred Eau Rougea. Da ga nije ‘uhvatio’ na vrijeme, mogla je to biti gadna nesreća.

“To je vjerojatno najgori zavoj u kojem želite imati takav trenutak. Bilo je nezgodno u tim krugovima dok je kišilo. Mogli ste vidjeti da pada, ali ne tako jako. Imao sam to proklizavanje. Srećom ništa se nije dogodilo, ali definitivno to nije zavoj u kojem želite iskusiti tako nešto”, poručio je Verstappen.

S obzirom na to da se Maxu u drugom dijelu utrke nije događalo ništa pretjerano zanimljivo, odlučio je malo nervirati ljude na Red Bullovom pit wallu. Nakon posljednje promjene guma ušao je u zanimljivu raspravu sa svojim trkaćim inženjerom.

Gianpiero Lambiase je poručio: “Dosta si potrošio gume u tom izlaznom krugu, Max. Nisam siguran da je to bilo razumno. Zatražio bih od tebe da malo više misliš glavom.”

Na što je Max odgovorio: “Ili bih mogao malo više pritisnuti pa da dečki odrade još jedan trening zaustavljanja u boksu.”

Kasnije je Verstappen rekao da je u njegovom tonu bilo 50 posto šale, a 50 posto ozbiljnosti. U razgovoru za Sky nastavio je u šaljivom tonu:

“Mene samo živicra što ne žele odraditi dodatno zaustavljanje u boksu, tako da želim da si pomisle da ću toliko pritisnuti da će mi trebati još jedna promjena guma i da im bude barem malo neugodno zbog toga. Znam da momčad ne voli raditi još jedno zaustavljanje, ali volim to spomenuti, tako da postanu malo nervozni.”

“Onda njihova reakcija bude: ‘A ne, ne radimo to danas.’ U redu je. Znamo se vrlo dobro i imamo vrlo dobar odnos. Po meni je to stvarno važan dio nastupa, ne samo odnos s trkaćim inženjerom, nego sa svima koji su u blizini. Naravno, tijekom godina izgradite čvršći odnos i bolje se poznajete. Sigurno da mi ne bi bilo idealno kad bi njega maknuli s tog mjesta”, rekao je Max za svog trkaćeg inženjera Lambiasea.

Nakon ove gotovo savršene polusezone, Verstappen u ukupnom poretku vozača ima čak 314 bodova, dok je drugoplasirani Perez na 189. Pitanje prvaka ne treba ni postavljati, već samo voditi računa koje će sve rekorde Verstappen poručiti u ovoj sezoni totalne dominacije.

Pretplati se
Obavijesti o
30 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
west

Od 27 komentara 10 je dala korisna budala portala !!!

orcljetitarP

Evo ti sazetak 2021 pa se podsjeti botino ! Samarcina u svakom duelu.

:https://www.youtube.com/watch?v=5aDZ8aDgS4g&ab_channel=Deej

theKing

Najveca krada i sramota u povijesti f1.

Gigi

Ja ne kuzim koja je histerija oko Maxa, aj nek mi neko kaze bar 2 preticanja i borbe kroz nekoliko zavoja ove sezone? Ovo je isto kao i Hamilton kad je imao dominantan bolid al sad je evo odjedanput Max bolji od Senne. Svako preticanje po ravnici i na kocenju, ako to ne ide onda izgura protivnika do ruba staze i ode. Perezu se nije mogao priblizit na par utrka i onda kuhinja RB-a odradila svoje kad je Max imao facu na podiju koda mu umro netko.

orcljetitarP

“Svako preticanje po ravnici”

To si dobro reko za hamiltona 2021. Nije imao muda za uci u duel protiv maxa jer zna da bi izgorio a to tintari tesko pada zato i jeste trazio obilazenja na pravcu jer sto mu drugo preostaje? Ili se laktariti kao debil u silverstoneu to je sve sto mu preostaje. Pravac ili laktarenje to su mu opcije!

Gigi

Ostavi se komentiranja, ja o Vesu a ti o Hamiltonu, je… te Hamilton, tema je Verstappen. Inace pogledaj si malo utrke od prije 7 godina pa ces vidjet kakav je Verstapen. Vjerojatno onda ni nisi znao o Verstappenu i kako se ponasao.

orcljetitarP

“Ostavi se komentiranja, ja o Vesu a ti o Hamiltonu, je… te Hamilton” Tebe jebe hamilton ti si ga spomenuo gore ja samo komentiram poslje sto ide! Ovo si napisao: “Ovo je isto kao i Hamilton kad je imao dominantan bolid” “pogledaj si malo utrke od prije 7 godina pa ces vidjet kakav je Verstapen. Vjerojatno onda ni nisi znao o Verstappenu i kako se ponasao.” Naravno da sam znao jer pratim, zanima me voznja prvenstveno a ne kic i sranja van staze na koja se lijepi ogromna vecina zombij navijaca formule. Evo iskreno ja sam prvi na ovom forumu… Read more »

west

Gdje se ti vozaš šabane,na pleyki i gasiraš od semafora do semafora u cliu i onda dođeš ovdje prodavat pamet!!!

orcljetitarP

A odakle si ti sisao sa Spa?
Max jede hamiltona za dorucak. Provari to kroz napacenu glavu!

marinx

pa mogo si se 2021nagledat dvoboja i preticanja

Yukihonda

Max…i njegova iskrenost daje povoda da ostali svašta pišu..uglavnom bez argumenata…
neka si misle što to znači pritisnuti do kraja…
Max je naj sličniji Seni i nitko više…

papaya

Tvoje misljenje

Znaš senu sa dva klipa sa youtuba…

Meni je Kimi Räikkönen bolji od prvog vozača red bulla ….za duplo…i što cemo sad???

E i…tko šiša moje mišljenje…aj oladi…

orcljetitarP

“Meni je Kimi Räikkönen bolji od prvog vozača red bulla ….za duplo…i što cemo sad???”

Izjednacavas velikog ayrtona i Maxa sa glumcem raikonenom?
To dovoljno govori koliko pojma nemas o formuli 1.
I to cak za duplo! Ahahahahahaa

Jer prvo je Alonso objasnio rajkonenu tko je i sta je tako sto ga je dobio sa duplo vise bodova a onda par godina poslje i Seb mu je uzeo mjeru i isprado ga na isti nacin, sa cak i vise nego duplo bodova na kontu.
Raikonen je vozac tipa barichelo, massa ili perez…
A-E

west

Idi ketkar vozaj oko zgrade skupa sa Alonsom !!!

papaya

Ti znaš,ja neznam….

Pratitelju obožavatelju moj nažalost u tebe sam se totalno razočara
Podlegao si pritisku…što god da napiseš vise nema smilsla

A polagao sam u tebe puno nade…
I to ti je to od mene…

Na tebe vise ne trošim riči iza ove točke

.

orcljetitarP

Da. ja znam a ti neznas!
Ti tvrdis da je rajko duplo bolji od maxa i ocekujes da ostanes ziv?

Pa vidi sve mi je jasno da netrosis riči jer nakon tako glupe izjave ni nemozes reci nesto normalno u svoju obranu!

4matic

inače da se nadovežem na temu, Kimi je imao dva “konkurentna” bolida kad je uzeo titulu, dok je Maxu poklonjeno 2021( završilo je kako je završilo) , 22 i 23 ne treba ni komentirati…uopće ne osporavam Maxa i njegov talent, ali realno Lando ili George u tom istom RB bolidu bi radili možda i bolje ako ne isto…..da je “osedlati” 2-3 vozača u isti bolid, onda usporedbe i imaju nekog smisla, ovako je kako je, inače u Lumini centru u Varaždinu je kava 2,4 € , samo zato jer je jedina birtija u okolici…evo nema bolje usporedbe

orcljetitarP

Papayin si odvjetnik iako neznam zasto ali vidi se da isto razmisljate i velicate kimija bezveze. Vidjelo se u ferariju koliko “brzine” ima u kimiju eto i samo ta cinjenica je dovoljna i pokazuje gdje se lik nalazi…… Ali kako kome neki ljudi gledaju formulu 30 godina i nemaju pojma sta zapravo gledaju, zalosno ali istinito. “da je “osedlati” 2-3 vozača u isti bolid, onda usporedbe i imaju nekog smisla” Nema potrebe da voze isti bolid da se prokljuvi koji je vozac bolji koji nije. Dovoljno je samo pogledati duele u 2021 izmedu maxa i hamiltona i sve bi ti… Read more »

4matic

Nisam odvjetnik, iako bi mi odgovaralo😄 inače, ja sam samo provokator, ali da skratim, uživaj ti u svom svijetu i nedaj se smest😀😀, internet je čudo 😁😁

orcljetitarP

Tako je gosn provokator samo se povuci i bjezi tako se to radi.

4matic

Tu sam ja, vrebam iz busije, posebno vas vanzemljake😁😁, divota čitati “rukopis” i diviti se vašim uradcima, ti si čak i nešto pismen😀😀, od škole dva mala i jedan veliki odmor,

orcljetitarP

Tako je. Sta ce drugo zakljuciti umisljeni ego nego da nije on “kriv” nego su drugi “krivi” za osobnu sljepocu. To te u skoli ili u crkvi nemogu nauciti!!

4matic

šta su ti “spalili” “official” nick 🙂

papaya

Ruganje sa konkurencijom…to si Mercedes nije mogao priuštiti

orcljetitarP

Sta pricas ti? Od 2014 do 2017 merc je tocno to i radio, sprdao se sa drugima sakrivajuci brzinu. Ali treba imati mozga za formulu… Nije ti formula tabla šaha pa da je sve transparentno!

theKing

Jel te boli guza od 2014/17?

orcljetitarP

Javilo se nize bice kao i 4matic… Vi botovi nekuzite da je Max otjero hamiltona u mirovinu 2021

Swan

Kreten. Jedva čekam dan kada će se vratiti onaj njegov poznati plač

theKing

Mozes se zaje_avat sa ostatkom grida ali doci ce i tvoj kraj. Onda ces opet biti onaj stari max kada se cijeli grid (osim lh i jos par njih) zalilo na tebe da si glup i opasan vozac.onda ces cviliti i plakati zajedno sa svojim starim

Related Posts
30
0
Would love your thoughts, please comment.x