Otmar Szafnauer napušta Alpine!

Otmar napušta francusko-englesku momčad nakon VN Belgije ovog vikenda. Momčad je istaknula da će Szafnauer nastaviti sa svojim dužnostima kao i obično za ovotjednu utrku, prije nego što ih napusti prije ljetne stanke.

“Momčad želi zahvaliti Otmaru na njegovom napornom radu u proteklih 18 mjeseci i na vođenju momčadi u postizanju četvrtog mjesta u prvenstvu konstruktora 2022. godine.”

“Želimo mu sve najbolje u budućnosti.”

Izjava iz Alpinea

Njega će privremeno zamijeniti Bruno Famin, koji je ranije ovog mjeseca imenovan za novoosnovanu ulogu potpredsjednika Alpine Motorsporta.

Prije nedavnog imenovanja, Famin je bio šef Renaultove operacije u Viry-Chatillonu, nakon što je radio u Peugeotu i FIA-i.

Sportski direktor Alpinea Alan Permane, koji je u Enstoneu na raznim ulogama 34 godine, također napušta momčad nakon ljetne pauze. Njega će privremeno zamijeniti šef Alpineove akademije vozača – Julian Rouse.

Promjene dolaze nakon nedavne velike promjene u upravljanju u cijeloj organizaciji, a koju je pokrenuo generalni direktor Renaulta Luca de Meo. Podsjećamo, Laurent Rossi, Szafnauerov bivši šef, prešao je na “posebne projekte”.

58-godišnji Szafnauer pridružio se Alpineu u veljači prošle godine nakon što je napustio glavnu ulogu u Aston Martinu samo nekoliko tjedana ranije.

Sve promjene su prema službenim navodima svih strana dogovorene sporazumno, iako se to baš ne može tako zaključiti, posebice u Otmarovom slučaju.

I glavni tehnički direktor Pat Fry napušta kamp Enstonea kako bi se pridružio Williamsu u sličnoj ulozi do kraja ove godine.

Pretplati se
Obavijesti o
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMX

konačno

klepesina

ovaj odakle god da ode taj se tim preporodi

Related Posts
2
0
Would love your thoughts, please comment.x