Hamilton: Zakasnili smo s prelaskom na gume za suho

Težak vikend u Austriji nastavio se za momčad Mercedes i na današnjoj sprint utrci. Lewis Hamilton na kraju je završio kao deseti, ne baš blizu bodova, a posljednji bod osvojio je teškom mukom upravo njegov momčadski kolega George Russell.

Lewis je nakon utrke izjavio kako je nastojao što više uživati u utrci. A nakon solidnog prvog kruga, počeli su problemi s balansom bolida:

“Kada dođete u prave mokre uvjete, tada vam još jasnije postaje koliko treba poraditi na ravnoteži bolida i koliko kompromisa je potrebno napraviti.”

“Da, zakasnili smo s tranzicijom na slickove, ali dobili smo puno podataka sa staze i nakon svega sam ipak sretan s odrađenim u ovoj sprint utrci”.

Na upit oko formata sprint vikenda, Hamilton je odgovorio da mu nema baš neke razlike u rasporedu pošto primjerice nema slobodnog dana gledajući od četvrtka, tako da se stvari lako prilagode na ovakve promjene.

Mogućnost napretka u tempu u slučaju da sutrašnja glavna utrka bude odvožena u suhim uvjetima postoji, ali problemi su za sada teško riješivi.

“Isti je to bolid od posljednjih nadogradnji. Nismo baš napredovali nešto ovaj vikend, čini se da dosta kasnimo u tempu od konkurencije.”

Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x