Toto Wolff: Mercedesu je trebao šok na početku sezone

Vikend u Kataloniji bio je za najbolji ove sezone za ekipu Mercedesa. ‘Srebrne strijele’ ostvarile su dvostruko postolje u režiji drugoplasiranog Lewisa Hamiltona i Georgea Russella, koji je završio treći nakon što se kvalificirao na 12. mjesto.

Mercedes je u prvih šest utrka osvojio samo jedno postolje. Ništa uspješniji nisu bili rivali u Ferrariju. Najčešći član pobjedničkog postolja, uz vozače Red Bulla, postao je Španjolac Fernando Alonso. Aston Martin je tijekom zime napravio čudesan zaokret i postao druga najbolja ekipa na gridu. Sve do Španjolske, jer je Mercedes dvostrukim postoljem prestigao Aston u poretku konstruktora.

2023 Spanish Grand Prix, Sunday – LAT Images

Bolji tempo na stazi može se pripisati nadograđenom W14 bolidu, potvrdio je šef ekipe Toto Wolff. Mercedes je tako u Monako došao s velikim nadogradnjama na bolidu, ponajviše u smislu bočnih usisnika. Podsjetimo, Mercedes je donedavno koristio radikalni ‘no sidepods’ dizajn, koji očito nije urodio plodom. Zato su se odlučili za zaokret u razvoju bolida.

“Mislim da nam je trebao šok na početku sezone kako bi shvatili da ne možemo tako nastaviti. Jednostavno nije bilo puno brzine u tom dizajnu,” rekao je Wolff za Sky F1 nakon utrke u Španjolskoj.

“Napredovali smo nakon tog šoka. Ekipa je obavila fantastičan posao u dizajnu novih dijelova, pa njihovoj proizvodnji, a na koncu da sve to imamo na našem bolidu. Vrlo sam sretan zbog napornog rada koji je uložen u Ujedinjenom Kraljevstvu u Brixworthu i Brackleyju.”

“Odlučili smo otići u drugom smjeru, promijenili smo puno bolida i mislili smo da neke stvari nećemo baš dobro razumjeti. Bio je to riskantan potez, ali svi su gurali prema naprijed, a sada imamo dobar bolid,” dodao je Wolff.

Glavni čovjek Mercedesa ističe da je posao daleko od završenog. Zaostatak za Red Bullom još uvijek je velik.

Mercedes dobru formu želi prenijeti i u Kanadu, a Wolff je za kraj sugerirao da je Hamilton vozio lakšim tempom krajem utrke u Španjolskoj i da je njegov realni zaostatak za Verstappenom bio oko 15 sekundi.

Pretplati se
Obavijesti o
5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
North33

Da je Max stisnuo do kraja, realni zaostatak bi bio oko 50 sekundi.

theKing

Ma to je nista.MS je drugog vozaca prestigao za cijeli krug.

Yukihonda

👎…

theKing

🤏

west

👍!!!

Related Posts
5
0
Would love your thoughts, please comment.x