Norris o trećem mjestu u kvalifikacijama: Šokiran sam što sam ovdje

McLarenov vozač u subotu je ostao prilično iznenađen osvajanjem izvrsnog trećeg startnog mjesta na VN Španjolske.

Rezultati na slobodnim treninzima nisu davali previše razloga za optimizam Landu Norrisu i njegovoj ekipi, ali stvari su se promijenile pa je Britanac u McLarenu ušao u Q3 i odličnim krugom osvojio treću startnu poziciju.

Upitan je li iznenađen, Lando je odgovorio: “Rekao bih da jesam, da. Mislim da su hladniji uvjeti malo usmjerili stvari na našu stranu. Da, čini mi se malo čudno, definitivno nisam uopće razmišljao o tome da ću danas biti među prvom trojicom.”

“Šokiran sam što sam ovdje. Nismo donijeli ništa novo za bolid ovaj vikend. Zadnje poboljšanje koje smo imali bilo je u Bakuu s podnicom, ali čak ni to nam nije donijelo puno performansi, samo drugi smjer u kojem možemo ići.”

“Na neki način, sretan sam, ali nismo zaista ništa promijenili ovaj vikend. To je isti bolid s kojim smo se mučili, no uspjeli smo dobiti neke dobre stvari od njega.”

Nakon što je u petak na prvom slobodnom treningu bio 11., a na drugom tek 14., Norris je letvicu očekivanja postavio doista nisko.

“Svi smo sjeli i razmišljali da će biti teško proći dalje u Q1. Znam da se ponekad dogodi da nastup bude dosta bolji od očekivanog i da odradimo dobro, ali mislim da je, osim možda Bahreina, ovo bio naš najgori petak sezone. Zaista nisam bio previše nadahnut, ali nekako su se stvari posložile, imao sam osjećaj da su drugi danas imali nešto više muka nego što smo mi nadmašili sami sebe ili pokazali svoj pravi potencijal.”

“Kao što sam rekao, nismo previše mijenjali bolid pa nije bilo ništa što bi mi davalo puno samopouzdanja ili razloga da budemo tako dobri danas. Još uvijek smo prilično loši u mnogim područjima, ali velika brzina uvijek je bila jedna od naših snaga godinama, dok je suprotno sa sporijim dijelovima pa mislim da nam je i ova konfiguracija pomogla, sigurno nam je više koristila”, objasnio je Lando.

U poretku vozača Norris drži 11. mjesto s 12 osvojenih bodova. Ova mu nedjelja definitivno nudi dobru priliku za poboljšanje tog bodovnog stanja. Kvalifikacije je u prvih deset završio i Oscar Piastri. On će startati s devetog mjesta, ali mogao bi se vrlo rano naći pod pritiskom Sergija Pereza i Georgea Russella koji startaju iz šestog reda.

Pretplati se
Obavijesti o
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
mars32

Odličan rezultat. Neočekivan ali ne i nezaslužen. Bravo Lando. Dobra brzina na pravcu daje mogućnost branjenja pozicije tako da se nadam da neće previše pasti u poretku. Sretno danas u utrci, Lando borise.

Related Posts
1
0
Would love your thoughts, please comment.x