Verstappen: Pozitivan petak, ali pitanje je kakvi nas vremenski uvjeti očekuju

Iako su na drugom slobodnom treningu zauzeli prvo, odnosno četvrto mjesto, vozači Red Bulla smatraju da imaju još puno posla za odraditi prije subotnjih kvalifikacija. Također, napominju kako bi mogućnost kiše mogla odigrati bitnu ulogu u nekoj od sesija.

Vozači Red Bulla imali su dvije potpuno različite sesije kada se pogledaju rezultati. Na prvom treningu, Max Verstappen, zauzeo je tek četvrtu poziciju sa zaostatkom od 0,424 sekunde za prvoplasiranim Russellom, dok je momčadski mu kolega, Sergio Perez, zauzeo 11. poziciju sa zaostatkom većim od jedne sekunde.

Situacija se popravila na drugom slobodnom treningu, no oba vozača napominju kako imaju još puno posla za odraditi.

”Mislim da je to bio dobar dan. U početku mislim da smo se prilagođavali novoj podlozi na stazi, koja se tijekom dana vrlo brzo mijenjala, ali stalno sam se osjećao dobro u bolidu i imao sam dobar balans”, rekao je dvostruki svjetski prvak i nastavio:

”Još uvijek je klizavo izvan linija vožnje. Mislim da je na liniji vožnje prilično dobro, ali čim malo skrenete izvan linije, gubitak prianjanja je puno veći. No, isto je za sve, ali najvažnije je da smo danas imali dobar balans bolida, tako da sam sretan.”

Nizozemac je prilikom drugog slobodnog treninga imao problema s osloncem za glavu, pa su mehaničari u garaži ubrzano radili na rješavanju tog problema.  

”Dakle, još uvijek ima nekoliko malih stvari koje želimo pogledati. Idealno bi bilo da budemo brži u svakom zavoju, ali to nije uvijek moguće. Također, moramo vidjeti kakve će vremenske prilike biti, ali općenito, bio je to pozitivan dan”, zaključio je Verstappen.

I dok je jedan vozač momčadi iz Milton Keynesa zadovoljan dosadašnjom izvedbom u Miamiju, drugi je bio manje zadovoljan, budući da se žalio na nedostatak prianjanja. Iako je popravio svoj rezultat na drugom slobodnom treningu, Perez je rekao da je njegova izvedba bila ”prilično loša”.

”Nisam imao jedan od najboljih petaka, a moj krug na FP2 bio je, također, prilično loš. Blokirao sam kotače u posljednjem zavoju, tako da ima još prostora za napredak. Mislim da danas nisam vozio baš dobro, ali mislim da bi, ako uspijem poboljšati svoju vožnju i budem imao više samopouzdanja, sve trebalo biti u redu.”

”Pokušavali smo nekoliko stvari s mehaničkim balansom i da, mislim da smo dosta naučili, a u dugim vožnjama mislim da nismo sakupili dovoljno informacija zbog malo odvoženih krugova. Općenito, mislim da smo dobili dobru osnovu”, rekao je Meksikanac.

Akcija na Floridi nastavlja se trećim slobodnim treningom koji nas očekuje u 18:30 po hrvatskom vremenu, dok nas prava akcija u vidu kvalifikacija očekuje u 22:00 sata po hrvatskom vremenu.

Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x