Magnussen oduševljen nakon četvrtog mjesta u kvalifikacijama

Crvena zastava Charlesa Leclerca donijela nam je najzanimljiviji startni grid ove sezone s Magnussenom u Haasu na četvrtoj startnoj poziciji. Danac napominje kako je moguće da Haas ostvari dobar rezultat pred domaćom publikom.

Tijekom završne runde subotnjih kvalifikacija događalo se sve i svašta. Glavni konkurenti za pole position nisu postavili konkurentna vremena i taman dok su se pripremali za svoj završni mjerni krug, Charles Leclerc je odlučio konkurentima pokvariti planove izazvavši crvenu zastavu i uranjeni kraj kvalifikacija. Ako možemo izvući nešto pozitivno iz crvene zastave koju je uzrokovao Charles Leclerc, onda je to zasigurno rezultat Kevina Magnussena, koji je po prvi put ove sezone uspio ući u Q3 i u svom prvom i jedinom krugu postaviti vrijeme 1:27:767 te se takonkvalificirati na četvrto mjesto.

Upitan je li zadovoljan svojom izvedbom u kvalifikacijama, Magnussen je odgovorio:

”Apsolutno. Presretan sam s ovim u SAD-u, Velikom nagradom Miamija pred našom domaćom publikom, glavnim sponzorima, sjajno je moći postići takav rezultat. Naravno, nema bodova za kvalifikacije, to znamo, ali također znamo koliko je dobar osjećaj imati dobre kvalifikacije. To je bilo jako zabavno i nadamo se da će to malo ‘nabrijati’ sve za sutra”, rekao je Danac te odgovorio na pitanje mogu li opet učiniti nešto dobro tijekom nedjeljne utrke:

”Imam nadu. Imali smo dobar temo tijekom dugih vožnji, barem s puno goriva, nismo se puno posvetili tome. Ali osjećaj u bolidu bio je jako dobar s puno goriva. Drago mi je što ću sutra startati s P4, stvarno, stvarno sam uzbuđen.”

S druge strane garaže, gdje stoluje Nico Hülkenberg koji se kvalificirao na 12. mjesto, ostao je osjećaj da je Haas mogao imati čak dva bolida u završnoj rundi kvalifikacija za Veliku nagradu Miamija.

”Bolid je bio dobar. Definitivno bismo trebali biti u Top 10, ne bih trebao stajati ovdje, ali nažalost, moj posljednji krug je bio kompromitiran prometom tijekom zagrijavanja i nisam odradio drugi krug s novim gumama. Moj krug u Q2 bio je na korištenim gumama pa je to malo frustrirajuće i velika šteta jer je u bolidu bilo puno više potencijala”, rekao je Hülkenberg.

Upitan od strane novinara kako vidi svoje šanse u nedjeljnoj utrci, Nijemac je rekao da je vrlo optimističan glede same utrke jer se osjećao odlično u svom bolidu od prvog kruga i napominje kako je to pozitivan znak za današnju utrku. Kakav će rezultat biti, ostaje nam za vidjeti, a akcija počinje u 21:30 po hrvatskom vremenu.

Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x