Leclerc: Neprihvatljivo!

Vozač Ferrarija na identičan je način završio i petak i subotu na Velikoj nagradi Miamija – izlijetanjem u zavoju broj 4 i udaranjem u zaštitnu ogradu. I sam je svjestan da si takve stvari ne smije dopuštati.

Krenuo je Charles Leclerc u svoj završni kvalifikacijski krug na stazi Miami International Autodrome, no nije ga zaključio na željeni način. Dogodila mu se repriza nezgode koju je imao u petak pri kraju drugog slobodnog treninga. Vozio je na limitu, izgubio kontrolu nad bolidom u zavoju broj 4 pa otklizao do zaštitne ograde. Razlika je jedino u tome da je u petak udario prednjim, a u subotu stražnjim dijelom bolida.

Vozači su se tijekom kvalifikacija dosta žalili na vjetrovite uvjete, ali monegaški vozač nije bio zainteresiran za traženje izgovora.

“To nije nikakvo opravdanje. Bilo je teško svima. Dva dana, dvije pogreške, isti zavoj. Da, to je neprihvatljivo. Uvijek sam vrlo strog prema sebi, a ovo jednostavno nije dobro.”

“Znam da sam inače stvarno dobar u kvalifikacijama, većinom uspijevam izvući maksimum iz svog bolida, ali ovo je bila ista pogreška kao dan ranije”, izjavio je Leclerc.

Planove je poremetio svim ostalim vozačima koji su bili u Q3. Zbog njegove nesreće nitko nije uspio odvoziti taj završni mjereni krug, što je dovelo do toga da Max Verstappen ostane na devetoj poziciji, dok su prva tri mjesta zadržali Sergio Perez, Fernando Alonso i Carlos Sainz.

Leclerc je jako dobro išao u svom prvom mjerenom krugu, ali blokirao je kotače na kočenju u završnom sektoru, tako da je u tom trenutku zauzeo sedmo mjesto, s kojeg će i startati u nedjelju.

“Krug ranije bio je stvarno dobar dok mi se nije dogodilo blokiranje kotača. Voziti dobre krugove je dobro, ali trebate ih završiti, a ja danas svoje nisam završio u Q3, tako da nema smisla pričati o dobrim krugovima prije toga”, poručio je Leclerc.

Carlosu Sainzu treća startna pozicija je najbolji kvalifikacijski rezultat ove sezone, budući da je već tri puta startao četvrti i jednom peti. Ostao mu je dojam da se moglo i do prvog startnog reda.

“Mogao sam juriti za Checom u kvalifikacijama, ja mislim, s jednim čistim krugom. U utrkama je Red Bull previše superioran, tako da mi od ovoga ostaje slatko – kiseli osjećaj. Danas smo možda mogli razmišljati o poleu, ali na kraju se vjerojatno svi vozači isto osjećaju.”

“Sigurno je da vrijeme kruga koje smo postavili ne predstavlja maksimum i definitivno sam mogao bolje u drugom krugu završne runde, ali da, barem je cijeli ovaj vikend do sada puno bolji za mene i osjećam da sam vratio brzinu”, komentirao je nakon kvalifikacija Sainz.

S obzirom na to da vozači Mercedesa imaju velikih problema s nedostatkom brzine svojih bolida i da su se kvalificirali na šesto i 13. mjesto, Ferrariju se u Miamiju pruža dobra prilika za smanjivanje zaostatka u konstruktorskom poretku. Razlika je 14 bodova, ali naravno, Sainz i Leclerc prvo trebaju svoj dio posla odraditi kako treba.

Pretplati se
Obavijesti o
3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
147 kt

Glavu gore.

1borna

Treba mu reći hvala što je učinio utrku zanimljivom, ponajprije Perez!

west

👏 👏 👏 !!!

Related Posts
3
0
Would love your thoughts, please comment.x