Alonso: Ferrari je imao dosta sreće

Prvi put ove sezone Fernando Alonso nije završio utrku plasmanom na pobjedničko postolje. No, nije Španjolac bio daleko. Do cilja je stigao četvrti, manje od sekunde iza Charlesa Leclerca, za kojeg kaže da je imao dosta sreće.

Aston Martin iza sebe ima najteži trkaći vikend do sada u 2023. Britanska momčad mučila se od petka, imala određenih problema s bolidom, no kako kaže Fernando Alonso – nedjeljom nema predaje.

Španjolac je ponovno odradio jako dobru utrku. Startao je sa šestog mjesta, pomaknuo se na peto kad je na stazu izašao sigurnosni automobil, a onda kad je utrkivanje nastavljeno, pobrinuo se za najbolji potez utrke. Izvanrednim manevrom probio se ispred sunarodnjaka Carlosa Sainza na četvrto mjesto.

U nastavku utrke Fernando je jurio za Charlesom Leclercom, no nije uspio četvrti put zaredom doći do treće pozicije i plasmana na pobjedničko postolje. Kaže da je Ferrari zapravo imao dosta sreće.

“Prilično sam zadovoljan brzinom. Imali smo brzinu i u sprintu, no danas smo pokazali čak i više, posebno na srednje tvrdim gumama na početku. Nažalost, sigurnosni automobil je izašao i svi smo prešli na tvrđe gume”, opisuje Alonso.

“Tvrđa smjesta nije imala degradaciju, što je naša najjača točka u ovom trenutku, tako da mislim da je Ferrari imao dosta sreće u toj situaciji. Mučili su se puno u prvom stintu, a onda im je bilo u redu na tvrđim gumama.”

“No, bez obzira, mislim da je ovo bio nezgodan vikend za Aston Martin. Bili smo malo ispod razine u usporedbi s prve tri utrke sezone, imali smo probleme s DRS-om, a čak i s time smo bili samo jednu sekundu od postolja, jednu sekundu iza Charlesa. Ferrari je imao vrlo dobar vikend, s prvim mjestima u dvama kvalifikacijama. Usprkos tome, bili smo sekundu od njih i to pokazuje da se Aston nedjeljom nikad ne predaje.”

Iako je vikend bio izazovan, Fernando je zadržao treće mjesto u poretku vozača, a Aston Martin je i dalje drugi u poretku konstruktora. Slijedi put na Floridu.

“Mislim da će Miami opet biti nešto sasvim drukčije. To će sada ovisiti od staze do staze. Po performansama su Mercedes, Ferrari i Aston Martin jako blizu i svaki će vikend biti drukčiji, a jedan od timova će biti malo ispred ovisno o karakteristikama. Ne znam još hoće li Miami biti dobar za nas ili neće. Ako će biti vruće kao što bi trebalo biti i ako će biti izražena degradacija guma, to je obično dobra vijest za nas”, najavljuje Španjolac.

Alonso je i ovoga vikenda bio prvo ime Aston Martina

Lance Stroll je i ovoga puta bio razinu ispod svog momčadskog kolege. Kanađanin je imao kontakt sa zaštitnom ogradom u zavoju broj 5, ali i još jednu pogrešku koja ga je koštala gubitka šeste pozicije od Lewisa Hamiltona. Završio je sedmi, a pozitivna je stvar da je barem Georgea Russella uspio zadržati iza sebe.

“Ovdje je uvijek teško. Vidjeli ste da vas mala pogrešna procjena vodi u zid i okončava vaš dan u trenu. Srećom, ja sam se izvukao, no nisam se danas osjećao jako dobro u bolidu. Udario sam u zid i imao sam onaj trenutak na izlasku iz zavoja broj 16, kad me Lewis prestigao, a moja brzina tijekom utrke doista nije bila odlična. Dakle, ima stvari koje trebamo pregledati prije Miamija.”

“Ipak, bez obzira na sve, pozitivan dan za momčad. Dobri bodovi su osvojeni, posebno kad se uzme u obzir kako je ovo bio izazovan vikend za nas od početka”, rekao je nakon utrke Stroll.

Lance drži osmo mjesto u poretku vozača, s bodom manje od Leclerca i Russella. Alonso na trećem mjestu ima 12 bodova prednosti u odnosu na Hamiltona.

Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x