Leclerc: Ovo je najgori početak sezone ikad…

Ferrari će htjeti što je prije moguće zaboraviti Veliku nagradu Australije nakon što je talijanska momčad iz Melbournea otišla bez i jednog osvojenog boda.

Unatoč pristojnom petom i sedmom mjestu na kvalifikacijama i velikoj dozi optimizma ususret trećoj utrci sezone, Carlos Sainz i Charles Leclerc su nakon kaotične završnice u Australiji ostali bez i jednog osvojenog boda nakon što je Monegažanin svoju utrku završio u prvom krugu, dok je njegov momčadski kolega dobio pet sekundi kazne zbog sudara na restartu utrke i završio na 12. mjestu u ukupnom poretku.

Upitan od strane novinara da komentira start utrke i sudar sa Strollom, Leclerc je izjavio:

Ne upirem prstom u Lancea jer mislim da nije imao izbora nakon što je Fernando [Alonso] po drugi put usporio bolid, a za mene je bilo nemoguće vidjeti je li Lance ostao iza Fernanda ili je samo bio između… nisam mislio da će biti tamo”, objasnio je Leclerc i nastavio:

”U prvom zavoju sam bio oprezan, u trećem zavoju uopće nisam planirao pretjecanje Lancea. Zatim sam vidio da je on morao jako rano kočiti zbog Fernanda koji je bio ispred i kočio ranije. I tako sam ja morao otpustiti kočnice i našao sam se uz bok Lancea, a onda je Fernando morao još jače kočiti, pa se Lance našao između mene i Fernanda i došlo je do kontakta”, objasnio je Monegaški vozač.

Nakon dva odustajanja i sa samo šest bodova nakon prve tri utrke sezone sigurno je da momčad iz Maranella nema razloga za zadovoljstvo, ali sezona je duga i ima još 20 utrka za približit se prema vrhu poretka.

“Jako frustrirajuće, mislim da je ovo najgori početak sezone ikad, iskreno… to je jako frustrirajuće”, zaključio je Leclerc.

Pretplati se
Obavijesti o
5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Leclerc16

Nisam odavno vidio vozača sa manje nafake. Neće ga i neće. Jednostavno neko je rođen pod sretnom zvijezdom, dok nekog ništa ne ide. Kod njega je vozačko umijeće je očito, međutim, u ovakvom sportu sreća je podjednako bitna kao i znanje. A na to nažalost ne možeš uticati, nego se nadati da će biti bolje. Ali hajde pred njim su godine. Ako dobije pravu mašineriju i ako ga sreća pogleda, ne sumnjam u pokoji naslov. Ali samo ako…

Gigi

Inace kad Ferrari dobro krene onda su kasnije sve losiji u sezonu a sad kad su lose krenuli lako se to promjeni, sezona je duga. Nebi ja bas Leca otpisao jos.

west

Bolje ti je ovo manje se razočaraš, nego prošle godine imat onoliku prednost i sve prokockat i onda plač majke božje!!!

ZMija

ma on je prosle godine super prosao osvojio drugo mjesto a trebao biti treci
mozda ti mislis da je imao sanse za prvo mjesto,ja ne bih rekao

west

Vjerovatno da je imao sposobniju ekipu iza sebe sigurno bi pružio veći otpor a onda je sve moguće! Mercedes takvu prednost nikad ne bi prokockao! Toliko grešaka taktičkih ,kvarova pa i njegovih vozačkih stvarno smiješno!

Related Posts
5
0
Would love your thoughts, please comment.x