Gasly: Bio je to težak dan

Bio je to petak za zaborav u Bakuu za Pierrea Gaslyja, nakon što je kvalifikacije završio u ogradi u Q1. Iako je frustriran ishodom, planira napraviti iznenađenje tijekom sljedeća dva dana na Velikoj nagradi Azerbajdžana.

Gaslyjev petak započeo je na zaista mučan način kada mu se u ranoj fazi prvog slobodnog treninga, stražnji dio njegovog Alpinea zapalio zbog problema s hidraulikom, zbog čega je morao stati na stazi.

Nakon promjena na mjenjaču i pogonskoj jedinici, mehaničari su uspjeli popraviti A523 taman prije kvalifikacija. Ali, to je malo vrijedilo, jer se Gasly uskoro zabio u ogradu na zavoju broj 3 u prvom kvalifikacijskom krugu.

“Očito sam jako razočaran. Bio je to prilično , prilično težak petak za nas kao momčad. FP1 naravno nije išao kako je planirano, s tim problemom na hidraulici u prvih 20 minuta, a dečki su obavili nevjerojatan posao da poprave bolid, doslovno minutu prije kvalifikacija.”

“I onda s tako malo krugova treninga i ulaskom u zavoj 3, nisam kočio tako kasno, ali nisam kočio ni dovoljno snažno. Mislio sam da bih mogao proći zavoj, ali je bolid bio nedovoljno upravljiv”, rekao je Pierre.

Alpine je jedna od brojnih momčadi koje su ovog vikenda donijele nadogradnje na svoj bolid, a kada su Francuza pitali može li osjetiti poboljšanje u performansama na A523 unatoč kratkoj vožnji u petak, Gasly je odgovorio:

“Iskreno, ne. Stvarnost je da sam jutros odvezao jedan krug u 1m 46s, a tempo u kvalifikacijama je bio 1m 41s, tako da je to bilo to prvih 10 minuta.”

“Sve u svemu, ima dosta toga za raditi na bolidu Utrka je duga u nedjelju, a sa Sprintom znamo da se  svašta može dogoditi i posvetit ćemo se tome.”

Sa svojim dugim ravnim dijelovima, staza Baku City Circuit nudi vozačima priliku za pretjecanje, a Gasly je rekao da je to nešto što će on i njegova momčad nastojati iskoristiti u ostatku vikenda:

“Moramo pogledati i neke pozitivne strane, tamo gdje ih možemo pronaći, ali mislim da je općenito bilo izazovno za nas kao momčad. Bodove osvajamo tek sutra popodne i u nedjelju.”

“Dakle, dat ćemo sve od sebe i možemo pretjecati, tako da ćemo morati iskoristiti ove prilike i nadamo se da možemo biti dobro iznenađenje u nedjelju, a i sutra”, zaključio je.

Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x