Verstappen o Aston Martinu: Brzi su

Nakon odrađenog petka, odnosno prvog i drugog slobodnog treninga, svima je pozornost ukrao Aston Martin koji izgleda zaista impresivno. Tim iz Silverstonea je odradio odličan posao, a pohvale na njegov račun odaslali su i vozači Red Bulla.

Max Verstappen je jedan od onih koji je također prepoznao silu u tom Aston Martinu. Nizozemac je imao solidne treninge, iako po viđenome nije stopostotno zadovoljan, ostale su sitnice koje moraju biti dorađene kako bi sve bilo kako treba.

“Brzi su. Već na testiranjima se moglo vidjeti da su konkurentni, ali da, imali su sjajan dan. Mi još uvijek imamo posla, znamo da imamo konkurentan bolid, ali nedostaje nam par djelića za jednu savršenu cjelinu”, rekao je Max.

Helmut Marko je tijekom testiranja rekao kako je Red Bullu bio cilj napraviti bolid koji će odgovarati i Maxu i Sergiju Perezu. Prema viđenome, uspjeli su, jer dugo nismo vidjeli ovako malu razliku između Nizozemca i Meksikanca, ali opet problemi su postojali.

“Prvi trening je bio loš. Nismo imali balans, što je čudno, jer tijekom testiranja što god smo testirali… Dobro, možda određene stvari nisu bile savršene, ali nismo bili tako daleko pa nam ostaje nekoliko stvari za razumjeti. Čak je i početak drugog treninga bio pomalo težak, ali u posljednjim pokušajima, čak i bez pravog povjerenja u mogućnosti bolida, krug nije bio toliko loš, a i bolid je bio povezaniji”, dodao je Nizozemac.

“Kad smo išli na dužu relaciju sa svim promjenama, bio sam iznenađen tempom kojeg smo imali. Sveukupno bolid nije loš, samo treba pronaći svoj ritam i dokučiti kako voziti bolid na kraće ili duže relacije. Ako ću ponovno biti sretan u bolidu i ako ću moći tjerati ga koliko želim u jednom krugu, onda smo sigurno brzi. Naravno pored toga moramo paziti da smo i dalje vrlo snažni na duže staze”, zaključio je dvostruki svjetski prvak.

Max Verstappen, Red Bull Racing (Photo by Clive Mason/Getty Images)

Maxov timski kolega Sergio Perez, koji je također danas izgledao impresivno, imao je samo riječi hvale za Aston Martin.

“Znali smo iz testiranja da će biti poprilično jaki, da će biti konkurentni, iskreno nismo iznenađeni. Mislim da to samo potvrđuje koliko su jaki”, rekao je Perez.

“Bilo je poprilično nezgodno, uvjeti su bili kao i na testiranju, ali temperatura se mijenja od jutra do poslijepodneva, a jedina reprezentativna situacija je slika današnjeg drugog treninga”, dodao je Meksikanac.

Perez se danas nije pretjerano žalio, netko bi rekao da je njegov dan bio savršen, bez problema. No, kako on sam kaže uvijek postoji prostor za unaprjeđenje.

“Imamo nešto obaviti kako bi poboljšali brzinu po jednom krugu, što će nas dovesti u bolju formu i za utrku. Danas smo malo istraživali bolid, imamo dobru ideju u kojem smjeru treba ići sutra”, dodao je Perez.

“Mislim da je sve blizu na vrhu, mislim posebno na Aston Martinovce, Ferrarijevce, vjerujem da će sve ovisiti o tome tko će sutra odvoziti najbrži krug i o tome tko će imati najbolji tempo u nedjelju”, zaključio je Red Bullov vozač.

Red Bull ponovno izgleda brzo, konkurentno. Naravno, pravu sliku ćemo vidjeti u nedjelju, ali prije svega važne će biti sutrašnje kvalifikacije. Još nitko nije siguran u realnu sliku pojedinaca, kada je u pitanju brzina po jednom krugu, sutra ćemo dobiti privremene odgovore.

Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x