Vasseur: Koncept bolida je u redu, ali moramo poraditi na problemima

Frederic Vasseur, novi šef momčadi Ferrarija, je nakon utrke za VN Bahreina izjavio kako vjeruje da koncept Ferrarijevog bolida nije kriv za loš rezultat na otvaranju sezone, već da je problem nastao zbog loših postavki bolida.

Podsjetimo, Ferrari je u Bahrein došao vrlo optimistično, ali su doživjeli bolno prizemljenje. Charles Leclerc je bio na mirnom trećem mjestu kada mu je otkazala pogonska jedinica, a Carlos Sainz nije imao dobar tempo te je završio na četvrtom mjestu iza Fernanda Alonsa, a ispred Lewisa Hamiltona.

”Još uvijek ne znamo točan uzrok problema na Leclercovom bolidu, ali smo ujutro prije utrke promijenili taj dio zbog nekih potencijalnih problema. Ipak, veći problem je taj što smo bili puno sporiji od Red Bulla u ritmu utrke i na tome moramo poraditi, kao i na pouzdanosti koju očito nismo riješili do kraja.”

”Mislim da nije problem u konceptu bolida jer nikad u svojoj karijeri nisam vidio da je neki bolid tako blizu u kvalifikacijama, a toliko daleko u utrci. Smatram da je problem nastao u postavkama bolida i na tome moramo poraditi kako bi došli spremniji na sljedeće utrke.”

U najavi sljedeće utrke u Džedi, Vasseur je rekao kako Ferrari mora  biti u borbi s Red Bullom, a ne Aston Martinom, koji je po performansama u Bahreinu bio vrlo blizu ‘propetom konjiću’.

”Moramo biti realni i reći da smo za sada odradili početak sezone ispod očekivanja. Definitivno moramo riješiti probleme s pouzdanošću bolida, a onda i riješiti te probleme sa setupom zbog kojih smo kasnili u odnosu na Red Bull.”

”Da, Aston Martin je tu blizu, ali nama cilj mora biti Red Bull, a ne Aston Martin. Mislim da će i Mercedes brzo riješiti svoje probleme te da će se i oni vrlo brzo uključiti u igru, ali tek je prošla jedna utrka pa ne treba davati neke zaključke prebrzo,” rekao je Vasseur.

Pretplati se
Obavijesti o
11 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Desmosedici

NAJNOVIJE VIJESTI F1 | Nada Ferrariju: upravljačka jedinica je spašena od nestanka struje Interne istrage nakon povlačenja Charlesa Leclerca na VN Bahreina već su dale rezultate: ožičenje je zapalo u krizu zbog neadekvatnog pričvršćivanja u pakiranju između motora i šasije. A analize provedene na upravljačkim jedinicama pokazale su da se prvi od dva ECU-a može spasiti. Monegaški vozač će stoga izbjeći kaznu već na VN Saudijske Arabije. Franco Nugnes, 8. ožujka 2023., 16:38 Postoji nada. Doista, možda nešto više od nade: kontrolna jedinica ECU se pokvarila zbog čega se Charles Leclerc povukao tijekom VN Bahreina, ali ona koja je zamijenjena… Read more »

Desmosedici

Da..Ferrari ima svoj originalni koncept i sa njime ga dijeli i HAAS..to nije loš koncept, ali mislim da je onaj Red Bullov aerodinamički učinkovitiji..kod Ferrarija mi se najviše sviđa odvod toplog zraka kroz “škrge”, dakle izvan oklopa..vrući zrak izlazi iz “škrga”, dodatno ga ispire zrak koji izlazi iz “S ducta” i sve skupa ide kroz “kadu” na gornjoj strani sidepodsa prema stražnjem kraju..zbog toga nema one “topove” pa je oklop na stražnjem kraju jako uzak..kao nedostatke kod Ferrarija vidim masivne sidepodse bez velike “špilje”..mislim, da je zbog toga tu slabiji protok zraka pri velikim brzinama i da se stvaraju i… Read more »

Race Engineer

To je kao novotarija bilo da pošalju hladan zrak na škrge. Stručnjaci kažu da oni ne vide tu neki efekt u teoriji ali načelno kao ideja da je zanimljiva.

Desmosedici

Misliš na S duct? To radi ovako: zrak velike kinetičke energije izlazi iz S ducta i ispire vrući zrak koji izlazi iz škrga a koji je do tada izgubio dosta svoje kinetičke energije..znači zrak iz S ducta ispire škrge i ubrzava protok zraka prema stražnjem kraju..mislim da to ima efekta..znamo iz povijesti za razne ducte i sl. i svi su stvarali određeni efekt.

B4c4

Pa sama ideja i nije tako loša (ako uzmemo u obzir do su na početku 2022 imali malu prednost ispred RB), samo tu ideju treba pretočiti u stvarnost. Kako se kaže ono malo što fali curi sreču kvari, tako i sa ovim bolidom možda su samo sitnice u pitanju da napreduju, e sad te sitnice treba i otkriti.

theKing

Cudi me da ovdje deyo,ferr kralj f1 i ostali trollovi nista ovdje ne komentiraju..
Idem vidjeti clanak o mercedesu. Sigurno tamo ima komentara 😂

Race Engineer

Ako se želi netko oglašavati na ovom portalu vjerovatno najskuplje reklame su na člancima o mercedesu. Na onima o red bullu skoro pa besplatne.

Gigi

Navijaci Ferraria vole da ih RB pobjeduje, jos si i cestitaju, samo da nije Merc i Ham. 😁

Desmosedici

..ili prevedi..navijači koji navijaju protiv Ferrarija vole da bilo tko pobijedi osim Ferrarija..zbog toga što je Ferrari takvima nabio sve moguće komplekse..indetiteta, kontinuiteta, popularnosti, veličine..to sve oni nemaju.

Gigi

Znas ti dobro sto sam ja mislio. Navijali ste za RB a za par godina kad ih necete moc pobjedit sra… cete protiv RB-a da varaju, sjeti se samo ere Vetela u RB, sra… se protiv njih a nakraju vam doso Vettel u Ferrari a kasnije navijali za RB protiv Merca, dvolicnost do bola. Ovo o kompleksima nemam rijeci, poceli ste sa SUV a na kraju ce bit i 4 cilindra motorima kako je krenulo lagano je krenuo Ferrari sa konfekcijom.

robif

Bio jednom davno Pulski punk band,zvali su se Problemi,a top stvar im je bila “Sranje”….mislim da ima i na youtube

Related Posts
11
0
Would love your thoughts, please comment.x